Triathlonmessujen 27.-28.4.2019 ohjelma julkaistaan keväällä 2019.

***

Triathlonmessut 2018


Lauantai
10:15 Kaisa Tamminen – Triathlonliiton kuulumiset
12:00 Alexander Stubb – Liikunnan merkitys elämässä
14:00 Anton Aro – Pyöräilyn aerodynamiikka
16:00 Ain-Alar Juhanson – IRONMAN Tallinna ja Otepää

Sunnuntai
11:00 Matti Rajakylä – Uinnin ja veden perusteet
12:00 Otaniemen urheilukentällä 5 km ja 10 km juoksutestit
13:00 Viimeisin triathlonteknologia: SmartPaddle ja RUNTEQ
15:00 Paneelikeskustelussa Suomen triathlonhuiput – Jarno Piik, Joona Tuikka & Kai Söderdahl


Alexander Stubb

Haastattelu: Liikunnan merkitys elämässä

Alexander Stubb on entinen Suomen pääministeri ja nykyinen Euroopan keskuspankin varapääjohtaja. Hän on luonut pitkän uran kansainvälisten asioiden erilaisissa asiantuntijatehtävissä sekä politiikassa.

Alex on intohimoinen urheilija sekä kovan tason triathlonharrastaja. Hän on jopa päässyt kilpailemaan IRONMAN MM-kilpailuihin Havaijille. Vaikka hän on urheilee kovalla tasolla, tärkeintä kuitenkin on urheilun tuomat hyödyt terveydelle ja jaksamiselle. Yksi Alexin kuuluisimpia sanontoja onkin: Tunti liikuntaa päivässä tuo kaksi tuntia lisää jaksamista.

Matti Rajakylä

Uinnin ja veden perusteet – fysikaaliset tekijät uimisen taustalla

Matti Rajakylä on kaksinkertainen Olympia-uimari, jolla on taskussaan kolme EM-mitalia ja lukuisia Suomen mestaruuksia. Tällä hetkellä hän henkilökohtaisena valmentajana ja tekniikkakonsulttina triathlonisteille, uinnista kiinnostuneille ja uintia vasta aloitteleville. Hän on intohimoinen uinnin harrastaja ja “tutkija”.

“Olen saanut toimia elämässäni mahtavien valmentajien kanssa: luonnollisesti Suomen parhaiden uintivalmentajien sekä Yhdysvaltojen Olympiajoukkueen teknisten asiantuntijoiden kanssa ja ammentanut oppini heiltä sekä omasta kokemuksestani tehokkaasta uinnista. Erityisesti minua kiinnostaa uinnin fundamentit ja perusta, jolle uinti luodaan ja tästä aion kertoa luennollani. Intohimonani on tehokas liikkuminen vedessä ja mikä sitä kehossamme edesauttaa ja mikä estää, sekä miten voit löytää vedessä tasapainoisen ja rennon tavan liikkua.”

Anton Aro

Aerodynamiikka: Vähemmän tehoa – Enemmän vauhtia

Anton Aron intohimona onaerodynamiikka. Ennen se liittyi hänen omaan kilpailemiseen, mutta nykyään hän haluaa tuoda kaikille tätä urheilun ilosanomaa: “Nopeutta voi saavuttaa ilman treenitunteja.” Päivät hän käyttää datakäsittelyn parissa ja vapaa-ajan samojen taitojen soveltamisessa urheilussa. Ohessa hän tähtää yhä paremmaksi kestävyysurheilijaksi.

“Joku käski valitsemaan nimensä fiksusti ja näin tein – kun sanasta aerodynamics poistaa kirjaimen niin siitä tulee arodynamics. Yritykseni on erikoistunut pyöräilyn aerotesteihin sekä live bikefit-palveluun. Tavoitteeni on auttaa asiakkaitani heidän matkallaan kohti omia huippusuorituksia.”

Taustaltaan Anton on valmennustieteiden kandidaatti ja suorituspsykologian maisteri. Nuoruudessaan hän saavutti Britannian yliopistomestaruus- ja Suomen mestaruusmitaleita lajeissa, joissa aerodynamiikka oli suuressa roolissa. Hän on kartuttanut kokemusta myös Maailman Cup-tasolla ratapyöräilyssä. Erikoisuutena mainittakoon, että hurjassa nuoruudessaan hän myös laski alppihiihdon vauhtilajeja Euroopassa.

Kaisa Tamminen

Triathlonliiton kuulumiset

Kaisa Tamminen toimii toistavuotta triathlonliiton toiminnanjohtajana ja vastaa liiton päivittäisten asioiden pyörittämisestä. Kaisa kertoo messuilla triathlonliiton toiminnasta, viimeisimmät kuulumiset toiminnasta sekä valottaa tulevaisuuden suunnitelmia.

Suomen Triathlonliitto ry
Suomen Triathlonliiton tarkoituksena on kehittää ja levittää triathlonharrastusta ja -tietoutta, toimia triathlonin alalla toimivien jäsenseurojensa valtakunnallisena liittona sekä edustaa lajiliittona triathlonurheilua Suomessa ja ulkomailla.

Ain-Alar Juhanson

IRONMAN Tallinna ja Otepää

Ain-Alar Juhanson on entinen pro-triathlonisti, jonka parhaimpiin saavutuksiin kuuluvat Lanzaroten IRONMAN:n voitot 2005 ja 2006 sekä useat esiintymiset IRONMAN MM-kisoissa Havaijilla, joista parhaimpana saavutuksena 13. sija 2008.

Ain-Alar toimii tapahtumapäällikkönä IRONMAN Tallinnassa, IRONMAN 70.3 Otepäässä sekä ETU Euroopan mestaruuskilpailuissa.

 

Teknologia

2 x 20 min esitykset SmartPaddle ja RUNTEQ

Urheiluteknologia kehittyy kovaa vauhtia ja auttaa triathlonisteja entistä parempaan harjoitteluun. Messuilla esitellään uusinta teknologiaa uinnista, pyöräilystä ja juoksusta. Näiden esitysten aikana saat näppituntuman siihen, mitä kaikkia mahdollisuuksia teknologia tuo mukanaan, miten niitä käyttää hyödykseen ja kenelle ne soveltuu.