Triathlonmessujen 2019 ohjelmasta löydät inspiraatiota, asiantuntijoiden vinkkejä harjoitteluun, Länsiväyläjuoksun ja muuta urheilullista tekemistä!  

PUHUJALAVA

Lauantai 27.4.2019
12.00 Ferrix Hovi: Ihan kenen vaan triathlon 
13.00 Hanna-Maria Seppälä: Lisää vauhtia ja varmuutta – Maailmanmestarin vinkit uintiin ja tekniikkaharjoitteluun
14.00 Viljami Kuntsi: Kestävyysliikkujan voimaharjoittelu
15.00 Juuso Simpanen: Miten minusta tuli ultrajuoksija?

Sunnuntai 28.4.2019

11.00 Karo Hämäläinen – Miksi juoksen
12.00 Juuso Manninen: Löydä oikeat uintilihakset
13.00 Darby Thomas: Race week success
14.00 Kaisa Sali: Tuloksia ja hyvinvointia ravinnosta

Tutustu tarkemmin puhujiin ja luentojen aiheisiin alempana tällä sivulla.

SPORTTINEN OHJELMA 

Lauantai 27.4.2019
11.00–11.30 Tempoajo 10 km Wattbike-pyörillä – Ilmoittaudu mukaan
12.00–13.00 Tutustu Wattbike-pyörään 
15.00–15.30 Tempoajo 10 km Wattbike-pyörillä – Ilmoittaudu mukaan

Sunnuntai 28.4.2019
11.00–11.30 Tempoajo 10 km Wattbike-pyörällä – Ilmoittaudu mukaan
13.00 Länsiväyläjuoksu – startti 6,0 km (naiset ja miehet)
13.15 Länsiväyläjuoksu – startti 17,3 km (naiset ja miehet
13.15 Länsiväyläjuoksu – startti kävely 6,0 km, lähtö heti juoksijoiden jälkeen
14.00–15.00 Tutustu Wattbike-pyörään 
15.00–15.30 Tempoajo 10 km Wattbike-pyörällä – Ilmoittaudu mukaan

 


Ferrix Hovi

Ihan kenen vaan triathlon

Lauantai 27.4. klo 12.00

Ferrix Hovi on yksi Suomen tunnetuimmista kuntotriathlonisteista, muttei tahallaan  somen syytä kaikki. Pyöräily+Triathlon -lehti kuvasi häntä esimerkilliseksi triathlonistiksi. Oikeastaan hän on edelleenkin aivan tavallinen  IT-alalla työskentelevä ylipainoinen sohvaperuna, joka jäi lajiin kerrasta koukkuun ja vei kuuden vuoden projektin täyden matkan suorituksesta maaliin lokakuussa 2018.

Triathlonmessuilla Ferrix kertoo taipaleestaan triathlonin parissa, virheiden tekemisen riemusta, päättäväisyydestä ja isoista unelmista. Hän haluaa myös murtaa muutaman myytin lajin soveltumisesta pelkästään ajokoiran näköisille yritysjohtajille. Miten kovatkin triathlontavoitteet mahtuvat ihan tavalliseen elämään?

Hanna-Maria Seppälä

Lisää vauhtia ja varmuutta – Maailmanmestarin vinkit uintiin ja tekniikkaharjoitteluun

Lauantai 27.4. klo 13.00

Monelle triathlonista haaveilevalle ja kokeneemmallekin triathlonistille uinti tuntuu olevan haastavin, ehkä jopa pelottavin osuus. Hanna-Maria Seppälän käytännön läheisellä luennolla pureudutaan uintitekniikkaan ja sen kehittämiseen.

Saat vinkkejä muun muassa uintiasennon ja hengitystekniikan parantamiseen ja opit, miten erilaisia välineitä kannattaa hyödyntää uintiharjoittelun tukena. Koska kesä lähestyy, katsotaan myös tulevaan kisakauteen valmistautumista. Kuinka siirtää altaassa opitut asiat avoveteen?

Maailmanmestari ja viidet olympialaiset kisannut Hanna-Maria Seppälä on yksi menestyneimpiä suomalaisia urheilijoita. Uintiuransa päätyttyä hän on toiminut muun muassa uintivalmentajana ja luennoitsijana. Viime kesänä Hanna-Maria osallistui ensimmäistä kertaa triathlonkisaan, olympiamatkalle Ahvenanmaalla.

”Itselleni kaikkein jännittävintä olivat vaihdot ja reitillä pysyminen. Jaan messuilla oman tarinani triathlonkisaamisesta ja kerron, miten mielikuvaharjoittelua voi hyödyntää kisaan valmistautumisessa.”

Viljami Kuntsi

Kestävyysliikkujan voimaharjoittelu

Lauantai 27.4. klo 14.00

Miksi voimaharjoittelu on tärkeää myös kestävyysliikkujalle? Miten sisällyttää voimatreeni osaksi kestävyysharjoittelua? Millä tavoin treenata voimaa kauden eri vaiheissa, jotta voimaharjoittelu tukisi suorituskykyä kestävyyslajeissa.

Liikunta-alan moniosaaja Viljami Kuntsin pitämä sessio on suunnattu kaikille kestävyyslajien harrastajille ja siitä kiinnostuneille. Myös konkareille on luvassa uutta tietoa ja ajattelemisen aihetta!

Tällä hetkellä Easy Fitillä Personal Trainerina toimiva Viljami on valmentanut useita satoja ihmisiä erilaisissa tavoitteissa. Hänen välittävässä valmennuksessaan voimatasojaan ovat saaneet nostettua niin juoksijat, pyöräilijät, kiipeilijät kuin pallopelaajat. Viljamin oma lajitausta on pallopeleistä, joista käsipalloa hän on pelannut SM-tasolla. Nykyisin miehen päälaji on Tough Viking -esteratajuoksukilpailut. Puhujana Viljami tarjoaa vahvoja ja selkeitä mielipiteitä hyvin perusteltuina.

Juuso Simpanen

Miten minusta tuli polku- ja ultrajuoksija?

Lauantai 27.4.2019 klo 15.00

Entinen jalkapalloammattilainen, nykyinen ultrajuoksija Juuso Simpanen aloitti juoksun harrastamisen puoliksi vahingossa muutama vuosi sitten. Nykyään hän juoksee tavoitteellisesti ja pitkään – jopa yli sata kilometriä yhteen putkeen. Millaiset asiat motivoivat juoksemaan poluilla ja haastavissa maastoissa? Miten ultrajuoksijaksi tullaan? Millaisia asioita ultrajuoksijan mielessä liikkuu?

Juuso avaa messuilla omaa matkaansa kansainvälisellä tasolla kilpailevaksi juoksijaksi. Kuulet myös, miten hän koostaa ruokavalionsa tavoitteellisesti harjoittelevana vegaanina. Luvassa myös vinkkejä ensimmäisiin polku- ja ultrajuoksukilpailuihin valmistautumiseen!

Karo Hämäläinen

Miksi juoksen

Sunnuntai 28.4. klo 11.00

Juoksukirjailija Karo Hämäläisen tie ultrajuoksijaksi alkoi kirjailijoiden lenkkisaunasta Töölönlahdelta ja vei hänet maratoniputken kautta yli 100 kilometrin ultramatkoille. Hämäläinen pohtii juoksemisen moninaisuutta uudessa omaelämäkerrallisessa kirjassaan Miksi juoksen.

 

Karo Hämäläinen palkittu kirjailija sekä intohimoinen pitkän matkan juoksija. Pisin matka, jonka Hämäläinen on juossut yhteen soittoon on 166 kilometrin Karhunkierros. Matkaan kului 30 tuntia.

Haastattelussa Hämäläinen kertoo omasta suhteestaan juoksemiseen. Miksi ja miten hän juoksee? Lisäksi hän antaa vinkkejä, kuinka päästä alkuun juoksuharrastuksessa.

 

Juuso Manninen

Löydä oikeat uintilihakset

Sunnuntai 28.4. klo 12.00

Liike syntyy lihaksista ja oikea liike syntyy oikeista lihaksista. Valmentaja Juuso Mannisen käytännönläheisellä luennolla opit, miten herätellä yleisimpiä nukkuvia uintilihaksia.

“Vesi ei ole ihmiselle luontainen elementti, minkä vuoksi uinti on suurimmalle osalle haastavaa. Oikeiden lihasten aktivointia on helpompi harjoitella ensin kuivalla maalla. Kun kadoksissa olleet uintilihakset oppii saamaan hereille, on sama helpompi tehdä myös vedessä”, Juuso kertoo.

Luennolla perehdyt myös uinnin voimantuottoon ja kuulet, mikä on älylättäri ja miten sitä voi hyödyntää uintitekniikan parantamisessa.

Juuso Manninen on ammattivalmentaja ja kuntoilijatriathlonisti. Hän on valmentanut satoja triathlonisteja ja meritoitunut erityisesti uintitekniikan kehittämisessä. Juuso hyödyntää valmentaessaan Trainesense -älylättäriä, joka havainnollistaa uimarin veteen tuottaman voiman. Älylättärin datan avulla pystytään tunnistamaan nukkuvat uintilihakset ja siten korjaamaan tekniikkaa.

Darby Thomas

Race week success

Sunnuntai 28.4. klo 13.00

Most athletes train like crazy for months to prepare for their race, but when it comes to the final week, they don’t have a clear plan and things can easily go wrong. The final days before a race can have a massive impact on your race, so learn how to control the process and realize all the benefits of your training.

Darby Thomas is an endurance coach with 20 years experience as an elite/professional athlete in both cycling and triathlon. A dozen national titles and top ten placings at Ironman events around the world decorate his athletic career.  

Coaching has blossomed into his focus over the past few years and he now runs a successful program for individual athletes. His experience as an athlete has translated into success as a coach with multiple national titles and Hawaii qualifications in the first years coaching.  

“Endurance sport has been a part of my life since I learned to ride a bike. I am incredibly lucky to have lived the sport life I have and really enjoy sharing my expertise in endurance sports to help others enjoy their own sport to the max.”

Kaisa Sali

Tuloksia ja hyvinvointia ravinnosta

Sunnuntai 28.4. klo 14.00

Miten koostaa ruokavalio niin, että se tukee kokonaisvaltaisesti kehittymistä, suorituskykyä ja arjessa jaksamista? Kärkitriathlonisti ja ravitsemustieteilijä Kaisa Sali kertoo luennolla, millaisiin ravitsemukseen liittyviin asioihin paljon liikkuvan kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota. Miksi ravitsemus on tärkeää kokonaisuuden kannalta? Miten välttää yleisimmät sudenkuopat? Olipa tavoitteesi yltää huippusuorituksiin lajissasi tai jaksaa arjessa paremmin, ruokavalioon kannattaa satsata. Luento päättyy Q&A-osioon, jonka aikana voit esittää kysymyksiä Kaisa Salille ravitsemukseen ja treenaamiseen liittyen.

Huipputriathlonisti Kaisa Salilla on taskussaan mm. vuoden 2015 Euroopan triathlonliiton (ETU) puolimatkan mestaruus sekä lukuisia Ironman-voittoja. Viime vuonna hän sijoittui seitsemänneksi Ironmanin MM-kilpailuissa Havaijilla. Koulutukseltaan Sali on elintarviketieteiden maisteri. Pääaineena ravitsemustiedettä lukenut Sali suhtautuu intohimoisesti urheiluravitsemukseen ja kokonaisvaltaiseen terveyden edistämiseen.