Tulossa

Ohjelma 2017

Perjantai 28.4.

klo 15:00 Antti Hagqvist
Hyvä fyysinen kunto auttaa jaksamaan ja menestymään työelämässä

Klo 16:00 Cooper, urheilukenttä

Klo 17:00 Wattbike-treeni 60 min, messusali

Klo 18:00 Pauli Kiuru
Tie huipulle ja tarinoita vuosien varrelta

Klo 19:00 Wattbike-treeni, 60 min, messusali

Lauantai 29.4.

Klo 11:00 Anni Antikainen
Moninkertaisen suomenmestarin opit

Klo 12:00 5 km juoksutesti, urheilukenttä

Klo 13:00 Anu Räisänen
Liikuntavammojen riskitekijät ja vammojen ehkäisy

Klo 14:00 Kehonhuolto, messusali

Klo 14:00 Wattbike-treeni 45 min, messusali

klo 15:00 Harri Hakkarainen
Urheilijoiden ylirasitus ja alipalautuminen sekä kokonaisvaltainen hyvinvointi

Klo 16:00 Wattbike-treeni 60 min, messusali

————————-

Antti Hagqvist
Iron Coaching

Hyvä fyysinen kunto auttaa jaksamaan ja menestymään työelämässä

Antti on urheilun ja valmentamisen monilahjakkuus. Nuorena kilpaurheilijana oma mitalitili karttui lukuisien lajien SM-mitaleilla, useimmiten kultaisillakin. Oman kilpauran loputtua hän on keskittynyt muiden valmentamiseen, työuraan ja omaan kuntourheiluun. Koulutukseltaan Antti on Ammattivalmentaja ja Liikunnanohjaaja AMK, mutta ehkä varsinaisia tutkintoja tärkeämpää on ollut oma kiinnostus etsiä tietoa maailmalta ja kehittää ammattitaitoa. Varsinainen työura alkoi 2000-luvun vaihteessa hiihtäjien valmentamisella niin urheilulukiossa kuin silloisessa B-maajoukkueessa. Erityisosaamisala oli ravitsemus. Viimeiset 10 vuotta on kulunut yrittäjäpohjalta mitä erilaisimpien työtehtävien ja projektien parissa: liikunnan ja matkailun kehittämishankkeita, urheiluvalmennusta, liikunta-alan koulutuksia varuskunnissa sekä liikuntakoulutuksia. Personal Coaching on Antin kehittämä yritysjohdolle suunnattu palvelu ja tämän hetkinen mielenkiinnon kohde on kehittää huippujohtamiseen ja urheiluun liittyviä asioita.

Pauli Kiuru
Suomen menestynein triathlonisti

Tie huipulle ja tarinoita vuosien varrelta

Pauli Kiuru on triathlon elävä legenda ja kaikkien aikojen menestynein suomalaistriathlonisti. Hän on jättänyt lähtemättömän vaikutuksen Suomen triathlonkulttuuriin oman vannoutuneensa, määrätietoisen asenteensa ja tietotaitoon pohjautuvan harjoittelumenetelmien myötä.

Kiurun saavutuksiin kuuluvat:
-Euroopan ennätys Ironman-matkalla vuonna 1991 (8 h 4 min 54 s.)
-Pohjoismaiden mestaruudet 1988 ja 1989
-Suomen mestaruuksia 10 kpl
-Uran aikana 29 Ironman-matkan kisaa, joista 17 mitalisijaa
-Avoimia kansallisia mestaruuksia: Hollanti, USA, Ruotsi
-Urheilutoimittajain Liitto ry valinnut viidesti (1989 – 1993) Suomen kymmenen parhaimman urheilijan listalle
-Valittu 11 kertaa (1987-1995) Suomen parhaimmaksi triathlonistiksi
-Australian Ironmanin Hall of Famen ensimmäinen miesjäsen 1997

Anu Räisänen
Tutkija, tohtorikoulutettava, TtM, ft
Tampereen Urheilulääkäriasema

Liikuntavammojen riskitekijät ja vammojen ehkäisy

Anu Räisänen on liikuntavammatutkija ja triathlonharrastaja, joka työskentelee tutkijana Tampereen urheilulääkäriasemalla UKK-instituutissa. Anun erityisalaa on alaraajavammojen riskitekijöiden tutkiminen. Vammoja pidetään usein urheiluun ja liikuntaan liittyvänä “välttämättömänä pahana” eikä tiedosteta, että monet liikuntavammat ovat ehkäistävissä. Moniin vammojen riskitekijöihin voi vaikuttaa omalla toiminnallaan.

Anu on terveystieteiden maisteri liikuntalääketieteen pääaineesta ja fysioterapeutti. Parhaillaan hän työstää väitöskirjaa lasten ja nuorten liikuntavammoista Tampereen yliopistoon. Tutkimustyön lisäksi Anu kouluttaa valmentajia vammojen ehkäisystä ja liikehallintaharjoittelusta.

Anni Antikainen
TriathlonSuomi – Team Cervelo

Moninkertaisen suomenmestarin opit

Anni on yksi tämän hetken kovimmista suomalaisnaisista sprintti- ja olympiamatkan kisoissa, josta osoituksena viime vuoden suomenmestaruudet molemmilta matkoilta. Anni edustaa kilpailuissa TriathlonSuomen elite-joukketta, Team Cerveloa.

 

Kilpailemisen ulkopuolella hän myös työskentelee urheilun parissa vetäen spinning-tunteja Tampereella ja myyden uintivälineitä Aqua.netissä. Näiden lisäksi hän myös vetää Tampereella TriathlonSuomen aloittelijakursseja yhdessä Juuso Mannisen kanssa.

 

 

 

Harri Hakkarainen
LL, LitM, urheilulääkäri ja –valmentaja
Bulevardin Klinikka

Urheilijoiden ylirasitus ja alipalautuminen sekä kokonaisvaltainen hyvinvointi

Harri Hakkaraisen erityisosaamisalueisiin kuuluu urheilijoiden ylirasitus- ja alipalautumistilojen korjaaminen. Näiden ongelmien taustat ovat moninaiset ja usein varsinainen aiheuttaja ei ole liiallinen harjoittelu vaan puutteellinen palautuminen rasituksesta. Monen urheilijan ja valmentajan ymmärrys rajoittuu omaan lajiin tai yleisesti harjoitteluun. Kuitenkin tärkeät asiat harjoittelun ulkopuolella ovat huonolla mallilla.

Harrilla on urheilulääkärin ja urheilufysiologin sekä urheiluvalmentajan yliopistollinen tutkinto. Koulutuksen lisäksi, hänellä on kenties valtakunnan laajin käytännön kokemus huippu-urheilumaailmasta (mm. KHL, Jääkiekon A-maajoukkue, neljät Olympialaiset, kymmenet EM-tai MM-kilpailut eri lajeissa, F1-kuljettajien ravinto- ja valmennuskonsultti). Harri on pidetty valmentajien kouluttaja ja julkaissut useita kirjoja, selvityksiä ja raportteja erityisesti nuorten ja kokonaisvaltaista valmennusta käsittelevistä teemoista.

Triathlonmessut