Kilpailuohjeet ja -reitit 2019

Matkat

Perusmatka: 1,5 km uinti, 24 km pyöräily, 9 km juoksu
Sprintti: 0,75 km uinti, 12 km pyöräily, 4,5 km juoksu

Sarjat

Naiset ja miehet (ei erikseen ikäluokkia)
Joukkueviestit

Aikataulu

09:00 Kanslia aukeaa
10:00 Kisainfo perusmatka
10:30 Kisainfo sprintti
11:00 Lähtö: perusmatka
12:00 Lähtö: sprintti
15:00 Palkintojenjako

Ennen lähtöä

Saapuminen kilpailupaikalle: seuraa Solvalla / Haltia opasteita pääväyliltä. Kilpailukeskuksena toimii Solvallan urheiluopisto (osoite: Nuuksiontie 82, 02820 Espoo).

Pysäköinti ensisijaisesti urheiluopiston parkkipaikoille ylätasanteelle.

Nouda kansliasta numerokuoresi, joka sisältää numerolapun, ajanotto-chipin, uimalakin, pyöränumeron, varustepussin ja kypäränumeron. Kiinnitä numerot pyörään ja kypärään sekä laitan ajanotto-chip vasempaan nilkkaasi.

Maali ja T2 ovat urheilukentällä. Startti sekä T1 sijaitsevat Pitkäjärven rannalla. T1 sinulla on numeroitu paikka ja varustepussi. Pyöräilyyn tarvittavat tavarat saavat olla pyörän vieressä omalla paikalla.

Uinti

Lähtö Pitkäjärven rannasta Solvallan uimarannalta. Uintireitti 750m kierretään perusmatkalla kahdesti ja sprintissä kerran. Uinnissa suoritusta valvoo sup-laudat ja kanootti. Jos tarvitset apua uinnissa, käänny selällesi ja nosta kätesi ylös, jolloin lähin vesipelastaja tulee apuun.

Vaihto uinnista pyöräilyyn

Uintiosuuden jälkeen siirry valkoista mattoa pitkin noin 100m matka vaihtoalueelle. Uinnista tullessa jätä märkäpuku, uimalakki ja uimalasit varustepussiin ja jätä pussi paikallesi. Pue pyöräilyvarusteet ja kilpailunumero päällesi. Pyöräilykypärän remmin tulee olla kiinni ennen kuin pyörän saa ottaa telineestä. Pyöräilyn saa aloittaa heti vaihtoalueen jälkeen ”nouse pyörälle”- viivan jälkeen.

Pyöräily

Pyöräily alkaa ylämäkivoittoisella siirtymällä kisakeskukseen. Pyöräile opasteiden mukaan, varoen muita tien käyttäjiä. Siirtymällä ylitetään Nuuksiontie. Solvallan urheilukentälle / kilpailukeskukseen siirtymisen jälkeen pyöräilylenkki 6km kierretään perusmatkalla neljä kertaa ja sprintissä kahdesti. Reittikartta

Matkalla on teknistä juurakkoa, kivikkoa, nopeaa kalliota, helppoa polkua ja pururataa. Lenkki on erittäin vaihteleva ja osittain tekninen. Reitillä saattaa olla myös muita metsän käyttäjiä, joten noudata varovaisuutta koko matkan ajan. Uudelle kierrokselle kaarretaan aina urheilukentän takasuoran kautta. Samassa paikassa sijaitsee myös huoltopiste, jossa on tarjolla vettä, urheilujuomaa sekä Dexal geelejä. Kilpailijoiden on myös mahdollista jättää huoltopisteelle omia juomapulloja.

Vaihto pyörältä juoksuun

Pyöräilyosuuden jälkeen siirry vaihtoalueelle, missä pyörät jätetään numeroidulle paikalle. Kypärän remmin saa avata vasta, kun on asettanut pyörän takaisin telineeseen Juoksutavarat ovat maassa omalla paikallaan.

Juoksu

Juoksu suoritetaan 4.5km lenkkinä, joka juostaan perusmatkalla kahdesti ja sprintillä kerran. Reitti on hyvin merkitty ja sen maasto on vaihtelevaa polkua / pururataa. Reittikartta.

Uudelle kierrokselle lähtiessä on huoltopiste, jossa on tarjolla vettä, urheilujuomaa ja Dexal geelejä.

Maali

Maali sijaitsee urheilukentällä. Maalissa luovuta ajanotto-chip järjestäjälle. Maalissa on tarjolla vettä, urheilujuotavaa sekä pientä purtavaa.

Kilpailun jälkeen on mahdollista saunoa vanhan päärakennuksen saunassa 14:30-17:30.

Lisäksi urheiluopistolla on pukuhuoneet/suihkut miehille ja naisille. Pukuhuoneet ovat käytössä myös ennen kilpailua.

Ravintola Haltia on auki kisapäivänä kello 18.00 asti. Ravintolasta voi ostaa lounasta, kahvia ja pientä purtavaa.

Pyörävuokraus

Voit vuokrata maastopyörän kisan ajaksi Nuuksio Bikepark– pyörävuokraamosta tapahtuman ajaksi. Nuuksio Bikepark tarjoaa Solvallan Maastotriathlonille osallistuville maastopyörät -33% tarjouksella tapahtumapäivänä 24.8.

Koodi: Maastotriathlon 2019

Pyöriä on rajoitettu määrä.

Nuuksio Bikeparkista löydät myös kypärät sekä erilaiset suojat.

Tavarasäilytys

Arvotavarasäilytys (esim. autonavaimille) toimii kisakanslian yhteydessä, Säilytyksen hinta 3 € käteismaksuna. Arvotavarasäilytys tapahtuu kilpailijan omalla vastuulla. 

Vakuutukset

Osallistujia ei ole vakuutettu tapahtumajärjestäjän puolesta. Jokainen huolehtii omasta vakuutuksestaan ja osallistuu tapahtumaan omalla vastuulla.

Keskeyttäminen

Jos joudut keskeyttämän, palauta ajanotto-chip maalialueelle ja ilmoita toimitsijalle keskeyttämisestä.

Huom! Muutokset kilpailutietoihin ja -reitteihin ovat mahdollisia. Kisainfossa saat viimeisimmät tiedot.