Kilpailutiedot SM sprintti – ikäsarjat

Ikäsarjat ovat M/N18 -29, M/N30-34, M/N35-39, M/N40-44, M/N45-49, M/N50-54, M/N55-59, M/N60-64, M/N65-69, M/N70-74, M/N75-80 ja M/N80-.

Peesikielletty

SM ikäsarjalähdöt ovat peesikiellettyjä. Katso triathlonliiton kilpailusäännöistä peesikiellettyä kisaa koskevat määräykset.

Triathlonliiton kilpailusäännöt

Palkinnot

Jokaisen sarjan kolme parasta palkitaan SM-mitaleilla.

Reitit

Uinti

Pyöräily

Juoksu

Uinti

Kilpailureitillä verryttely on ehdottomasti kielletty, kun kilpailu on käynnissä. Kilpailijoiden tulee poistua reitiltä viimeistään 15 min ennen ensimmäistä lähtöä. Tämän jälkeen uintiverryttely ainoastaan selkeästi poissa kilpailureittien läheisyydestä.

Lähtö tapahtuu yhteislähtönä vedestä laituriväliköstä.

Uinnin aikana saat pysähtyä ja ottaa tukea turvaveneestä. Suoritus katsotaan keskeytyneeksi, jos nouset veneen kyytiin.

Kaikki poijut jäävät vasemmalle puolellesi. Sprinttimatkalla kierretään yksi kierros. Rantautuminen tapahtuu laitureiden vasemmalta puolelta.

Märkäpuvun käyttö on sallittu, jos veden lämpötila on alle 22 astetta.

Vaihto uinnista pyöräilyyn

Kaikki vaihtoalueelle jättämäsi tavarat tulee olla sijoitettuna vaihtolaatikkoon. Vaihtolaatikossa saa olla ainoastaan kilpailussa käytettäviä tavaroita.

Pyöräilykengät saavat olla valmiiksi kiinni pyörässä.

Kaikki uintivarusteet on tuotava vaihtolaatikkoon. Laita kilpailunumero päälle. Kypärän remmi on kiinnitettävä ennen kuin pyörän saa ottaa telineestä.

Taluta pyörä pois vaihtoalueelta ja aloita polkeminen vasta Nouse pyörälle -kohdan ylitettyäsi. Jos virheellisesti nouset liian aikaisin pyörälle, tulee sinun palata takaisin Nouse pyörälle -kohtaan ja korjata virheellinen suoritus.

Pyöräily

Pyöräily suoritetaan kolmena kierroksena.

Peesikielletyssä kilpailissa ero edellä ajavaan pyörään täytyy olla vähintään 10 m. Ohitus on suoritettava alle 20 sekunnin aikana. Ohituksen jälkeen ohitetun pyöräilijän on jättäydyttävä vähintään 10 m päähän 20 sekunnin aikana ohitetuksi tulemisesta. Jos ohitettavan edessä on pyöräilijöitä, on kerralla ohitettava kaikki jonossa olevat pyöräilijät. Jonon keskelle tuleminen katsotaan peesausrikkeeksi. Rinnakkain ajaminen on kielletty ja katsotaan peesaamista vastaavaksi rikkeeksi.

Rangaistukset:

-Huomautus (pilli)

-1 min rangaistus (sininen kortti)

-Hylkääminen kilpailusta (punainen kortti)

Aikarangaistukset kärsitään Penalty Boxissa juoksuosuudella.

Keskiviivan ylittäminen on ehdottomasti kiellettyä turvallisuussyistä ja johtaa välittömästi hylkäykseen.

Vaihto pyöräilystä juoksuun

Pyörältä on noustava ennen Nouse pyörälle -kohdan ylittämistä. Jalan täytyy tulla maahan ennen merkattua kohtaa. Jos lopetat pyöräilyn liian myöhään, tulee sinun palata takaisin Nouse pyörälle -kohtaan ja korjata virheellinen suoritus.

Kypärän remmin saa irrottaa vasta, kun on ripustanut pyörän telineeseen. Jätä kaikki pyöräilytarvikkeet vaihtolaatikkoon. Käännä kilpailunumero eteen.

Juoksu

Juoksu suoritetaan kahtena kierroksena. Uudelle kierrokselle siirryttäessä käännytään kierroksen lopussa vasempaan, maaliin tullessa oikealle.

Penalty box sijaitsee juoksukierroksen lopussa.

Juoksulenkin alussa on WC.

Roskaaminen

Pyöräilyn aikana ei ole roskapisteitä, joten kaikki roskat ovat tuotavana mukana vaihtoon. Juoksuosuudella roskat voi jättää huoltopisteen drop zonella. Roskaaminen muualla johtaa aikarangaistukseen.