Joukkueviesti PERUTTU alhaisen osallistujamäärän takia

Joukkueviestissä kilpaillaan kolmen hengen joukkuein. Ensimmäisellä osuudella on oltava mies, toisella osuudella nainen ja kolmannen osuuden saa valita vapaasti. Jokainen osallistuja suorittaa uinnin, pyöräilyn ja juoksun. Joukkueviestin sarjat ovat yleinen, nuoret (kaikki kilpailijat alle 23-vuotiaita) ja master (kilpailijoiden yhteenlaskettu ikä vähintään 150 vuotta).

Peesisallittu

Joukkueviesti on peesisallittuja. Katso triathlonliiton kilpailusäännöistä peesisallittua kisaa koskevat määräykset.

Triathlonliiton kilpailusäännöt

Palkinnot

Kolme parasta joukkuetta palkitaan mitaleilla.

Reitit

Uinti

Pyöräily

Juoksu

Uinti

Kilpailureitillä verryttely on ehdottomasti kielletty, kun kilpailu on käynnissä. Kilpailijoiden tulee poistua reitiltä viimeistään 15 min ennen ensimmäistä lähtöä. Tämän jälkeen uintiverryttely ainoastaan selkeästi poissa kilpailureittien läheisyydestä.

Lähtö tapahtuu hyppylähdöllä laiturilta.

Uinnin aikana saat pysähtyä ja ottaa tukea turvaveneestä. Suoritus katsotaan keskeytyneeksi, jos nouset veneen kyytiin.

Kaikki poijut jäävät vasemmalle puolellesi. Rantautuminen tapahtuu laitureiden vasemmalta puolelta.

Märkäpuvun käyttö on sallittu, jos veden lämpötila on alle 20 astetta.

Vaihto uinnista pyöräilyyn

Kaikki vaihtoalueelle jättämäsi tavarat tulee olla sijoitettuna vaihtolaatikkoon. Vaihtolaatikossa saa olla ainoastaan kilpailussa käytettäviä tavaroita.

Pyöräilykengät saavat olla valmiiksi kiinni pyörässä.

Kaikki uintivarusteet on tuotava vaihtolaatikkoon. Laita kilpailunumero päälle. Kypärän remmi on kiinnitettävä ennen kuin pyörän saa ottaa telineestä.

Taluta pyörä pois vaihtoalueelta ja aloita polkeminen vasta Nouse pyörälle -kohdan ylitettyäsi. Jos virheellisesti nouset liian aikaisin pyörälle, seuraa aikarangaistus, joka kärsitään penalty boxissa juoksuosuudella.

Pyöräily

Pyöräily suoritetaan yhtenä kierroksena.

Keskiviivan ylittäminen on ehdottomasti kiellettyä turvallisuussyistä ja johtaa välittömästi hylkäykseen.

Vaihto pyöräilystä juoksuun

Pyörältä on noustava ennen Nouse pyörälle -kohdan ylittämistä. Jalan täytyy tulla maahan ennen merkattua kohtaa. Jos lopetat pyöräilyn liian myöhään, seuraa aikarangaistus, joka kärsitään penalty boxissa juoksuosuudella.

Kypärän remmin saa irrottaa vasta, kun on ripustanut pyörän telineeseen. Jätä kaikki pyöräilytarvikkeet vaihtolaatikkoon. Käännä kilpailunumero eteen.

Juoksu

Juoksu suoritetaan yhtenä kierroksena. Kierroksen lopussa käänny oikealle kohti maalia.

Penalty box sijaitsee juoksukierroksen lopussa.

Juoksulenkin alussa on WC.

Roskaaminen

Pyöräilyn aikana ei ole roskapisteitä, joten kaikki roskat ovat tuotavana mukana vaihtoon. Juoksuosuudella roskat voi jättää huoltopisteen drop zonella. Roskaaminen muualla johtaa aikarangaistukseen.