Kilpailutiedot PACE Triathlon 2024

Kilpailusarjat

SM-sprintissä sarjat ovat Elite, U23, U19, U17, jotka muodostavat kilpalähdön, sekä ikäsarjat M/N18 -29, M/N30-34, M/N35-39, M/N40-44, M/N45-49, M/N50-54, M/N55-59, M/N60-64, M/N65-69, M/N70-74, M/N75-80 ja M/N80-.

Suomen Cupissa ikäsarjat ovat P/T8-9, P/T10-11, P/T12-13 ja P/T14-15.

Perusmatkalla, sprintin harrastelähdössä ja kokeilumatkalla sarjat ovat miehet, naiset ja viesti.

Joukkueviestissä kilpaillaan kolmen hengen joukkuein. Ensimmäisellä osuudella on oltava mies, toisella osuudella nainen ja kolmannen osuuden saa valita vapaasti. Jokainen osallistuja suorittaa uinnin, pyöräilyn ja juoksun. Joukkueviestin sarjat ovat yleinen, nuoret (kaikki kilpailijat alle 23-vuotiaita) ja master (kilpailijoiden yhteenlaskettu ikä vähintään 150 vuotta).

Peesikielto

SM-kilpalähtö, Suomen Cup ja Joukkueviesti ovat peesisallittuja. SM-ikäsarjat ovat peesikiellettyjä.

Perusmatkan, sprintin ja kokeilumatkan harrastesarjat ovat peesikiellettyjä. Triathlonpyörät ja lisätangot ovat sallittuja peesikielletyissä sarjoissa.

Triathlonliiton kilpailusäännöt

Aikataulu

Kisakanslia auki
Pe 5.7. 17.00-20.00
La 6.7. 8.30-19.00


La 6.7.

Alustava aikataulu
10:00 Suomen Cup U9 / U11
10:20 Suomen Cup U13 / U15
10:40 SM-Sprintti Elite / U23 / U19 (Miehet)
11:30 SM-Sprintti Elite / U23 / U19 (Naiset)
12:20 SM-Sprintti Miehet ikäsarjat 18-44
13:10 SM-Sprintti Miehet ikäsarjat 45-80+
14:00 SM-Sprintti Naiset ikäsarjat 18-80+
14:40 Perusmatka (Harraste / Viesti)
15:30 Sprintti (Harraste / Viesti)
16:00 Kokeilu (Harraste / Viesti)
16:30 Joukkueviesti

HUOM! Kaikki alla olevat tiedot ovat alustavia. Tarkemmat tiedot päivitetään kevään ja kesän aikana.

Palkinnot

SM kilpalähdön kolme parasta palkintaan sarjasta riippumatta
1. 750 €
2. 500 €
3. 250 €

Tapahtuma-alue ja reitit

Kisakeskus

Uintireitti

Pyöräilyreitti

Juoksureitti

Vakuutukset

Osallistujia ei ole vakuutettu tapahtumajärjestäjän puolesta. Jokainen huolehtii omasta vakuutuksestaan ja osallistuu tapahtumaan omalla vastuulla.

Ennen lähtöä

Nouda kansliasta numerokuoresi, joka sisältää numerolapun, ajanotto-chipin, uimalakin, pyöränumeron ja kypäränumeron. Kiinnitä numerot pyörään ja kypärään sekä laita ajanotto-chip vasempaan nilkkaasi.

Toimita pyöräsi ja kilpailuvarusteesi vaihtopaikalle aikaisintaan 2 tuntia ennen oman sarjasi lähtöä. Vaihtopaikalle mennessä tarkistetaan, että pyörässä etu- ja takajarrut toimivat sekä numerotarrat ovat pyörässä ja kypärässä. Vaihtolaatikkoon jätät sekä pyöräilyssä että juoksussa käyttämäsi varusteet. Pyöräilykengät saa kiinnittää valmiiksi pyörään. Muuten kaikki varusteet tulee olla vaihtolaatikossa. Vaihtolaatikkoon saa jättää ainoastaan kilpailuvarusteet. Muut varusteet on jätettävä tavarasäilytykseen. Kilpailunumeron voi laittaa märkäpuvun alle tai pukea vaihdossa. Kilpailunumero tulee olla pyörässä selässä ja juoksussa edessä.

Viestijoukkueilla on yksi ajanotto-chip ja numerolappu, jotka siirretään jäseneltä toiselle. Viestin vaihto tapahtuu oman vaihtopaikan luona. Pyöräilijä saa ottaa pyöränäsä telineestä vasta, kun on saanut ajanotto-chipin itselleen. Samoin chipin saa antaa eteenpäin juoksijalle vasta, kun pyörän on laittanut telineeseen.

Musiikkilaitteiden käyttö kilpailun aikana on kielletty turvallisuuden takia.

Suomen Cupissa reitit ovat samat kuin kokeilumatkalla.

Uinti

Kilpailureitillä verryttely on ehdottomasti kielletty, kun kilpailu on käynnissä. Kilpailijoiden tulee poistua reitiltä viimeistään 15 min ennen ensimmäistä lähtöä. Tämän jälkeen uintiverryttely ainoastaan selkeästi poissa kilpailureittien läheisyydestä.

Lähdöt tapahtuvat yhteislähtönä vedestä laituriväliköstä. (Suomen Cup hyppylähdöllä laiturilta)

Uinnin aikana saat pysähtyä ja ottaa tukea turvaveneestä. Suoritus katsotaan keskeytyneeksi, jos nouset veneen kyytiin.

Kaikki poijut jäävät vasemmalle puolellesi. Perusmatkalla kierretään kaksi kierrosta, joiden välissä rantaudutaan. Sprinttimatkalla yksi kierros. Kokeilumatkalla lyhennetty kierros. Rantautuminen tapahtuu laitureiden vasemmalla puolella olevaa ramppia pitkin.

Märkäpuvun käyttö on sallittu veden lämpötilasta riippumatta (pois lukien Suomen Cup).

Vaihto uinnista pyöräilyyn

Kaikki uintivarusteet on tuotava vaihtolaatikkoon. Laita kilpailunumero päälle. Kypärän remmi on kiinnitettävä ennen kuin pyörän saa ottaa telineestä.

Taluta pyörä pois vaihtoalueelta ja aloita polkeminen vasta Nouse pyörälle -kohdan ylitettyäsi. Jos virheellisesti nouset liian aikaisin pyörälle, tulee sinun palata takaisin Nouse pyörälle -kohtaan ja korjata virheellinen suoritus.

Viestin vaihto tapahtuu joukkueen numeroidulla vaihtopaikalla. Ajanotto-chip annetaan pyöräilijälle.

Pyöräily

Peesikielletyssä kilpailissa ero edellä ajavaan pyörään täytyy olla vähintään 10 m. Ohitus on suoritettava alle 20 sekunnin aikana. Ohituksen jälkeen ohitetun pyöräilijän on jättäydyttävä vähintään 10 m päähän 20 sekunnin aikana ohitetuksi tulemisesta. Jos ohitettavan edessä on pyöräilijöitä, on kerralla ohitettava kaikki jonossa olevat pyöräilijät. Jonon keskelle tuleminen katsotaan peesausrikkeeksi. Rinnakkain ajaminen on kielletty ja katsotaan peesaamista vastaavaksi rikkeeksi.

Rangaistukset:

-Huomautus (pilli)

-2 min rangaistus (sininen kortti)

-Hylkääminen kilpailusta (punainen kortti)

Aikarangaistukset kärsitään Penalty Boxissa juoksuosuudella.

Keskiviivan ylittäminen on ehdottomasti kiellettyä turvallisuussyistä ja johtaa välittömästi hylkäykseen.

Vaihto pyöräilystä juoksuun

Pyörältä on noustava ennen Nouse pyörälle -kohdan ylittämistä. Jalan täytyy tulla maahan ennen merkattua kohtaa. Jos lopetat pyöräilyn liian myöhään, tulee palata takaisin Nouse pyörälle -viivan taakse ja vasta sitten jatkaa vaihtoalueelle.

Kypärän remmin saa irrottaa vasta, kun on ripustanut pyörän telineeseen. Jätä kaikki pyöräilytarvikkeet vaihtolaatikkoon. Käännä kilpailunumero eteen.

Viestin vaihto tapahtuu joukkueen numeroidulla vaihtopaikalla. Ajanotto-chip ja numerolappu annetaan juoksijalle.

Juoksu

Juoksu suoritetaan lenkkinä, joka juostaan perusmatkalla neljästi, sprinttimatkalla kahdesti ja kokeilumatkalla yhden kerran. Uudelle kierrokselle siirryttäessä käännytään kierroksen lopussa vasempaan, maaliin tullessa oikealle.

Juoksulenkin alussa sijaitsee WC.

Huolto

Huoltopisteet sijaitsevat uinnista vaihtoon tullessa ja juoksulenkin alussa. Huoltopisteillä on tarjolla vettä, urheilujuomaa sekä energiageelejä. Pyöräosuudella ei ole huoltopistettä. Kaikki ulkopuolinen huolto on kielletty kilpailun aikana ja johtaa hylkäämiseen. Juoksun huollon lopussa on tila omahuollolle, joka tulee itse toimittaa paikalle ennen kilpailun alkua.

Maalissa

Palauta ajanotto-chip toimitsijoille. Nouda varusteesi pikaisesti vaihtopaikalta. Huom! Samoja vaihtopaikkoja käytetään useammassa lähdössä.

Maalissa on tarjolla vettä, urheilujuomaa sekä pientä naposteltavaa.

Kilpailuinfot

Tiedot päivitetään myöhemmin.

Onnettomuudet reitillä

Jos näet reitillä onnettomuustilanteen, on sinulla velvollisuus pysähtyä varmistamaan onnettomuudessa olleen henkilön tilanne ja hälyttämään apua tarvittaessa. Kun onnettomuuspaikalla on vähintään kaksi henkilöä avustamassa, toinen polkee seuraavan liikenneohjaajan luokse, kertoo tilanteen ja liikenteenohjaaja hälyttää apua. Onnettomuudessa ollutta ei saa jättää yksin.

Onnettomuustilanteissa auttamisessa menetetystä ajasta annetaan osallistujalle aikahyvitys.

Keskeyttäminen

Jos joudut keskeyttämän, palauta ajanotto-chip maalialueelle ja ilmoita toimitsijalle keskeyttämisestä.

Alueelle saapuminen ja poistuminen

Kunnarlantie Oittaan Ulkoilukeskuksesta pohjoiseen on suljettuna 6.7. klo 9:45-18:00. Tänä aikana saapuminen ja poistuminen alueelta tapahtuu ainoastaan Kunnarlantietä eteläsuunnasta (Kehä III ja Turuntien suunta).

Parkkialueet

Kilpailijoiden käytössä on ylimääräinen parkkialue ulkoilukeskuksen perällä, Frisbeegolf-kentän vieressä. Tämä on pääasiallinen parkkipaikka kilpailijoille.

Huom! Muutokset kilpailutietoihin ja -reitteihin ovat mahdollisia. Kisainfossa saat viimeisimmät tiedot.

Tavarasäilytys

Kilpailukeskuksessa on tavarasäilytys, johon voit jättää kilpailun ajaksi tavaroita säilöön. Tavarat tulee olla merkattuna omalla kilpailunumerolla. Kilpailunumerotarra-arkissa on tarra varustesäilytykseen jätettäville tavaroille.

Majoitus

Tapahtuman majoituskumppanina toimii Scandic Espoo.

Tarkemmat tiedot tulevat myöhemmin.