HUOM! Tiedot alustavia ja voivat muuttua ennen tapahtumaa.

Kilpailutiedot Oittaa Triathlon 2022

Kilpailusarjat

Perusmatkan SM-kilpailun sarjat ovat: M/N Elite, M/N U23, M/N U19, M/N18 -29, M/N30-34, M/N35-
39, M/N40-44, M/N45-49, M/N50-54, M/N55-59, M/N60-64, M/N65-69, M/N70-74 ja M/N75-.

Perusmatkan harrastelähdöss,sprintissä ja kokeilumatkalla sarjat ovat miehet, naiset ja viesti.

Peesikielto

Elite sekä alle 19- ja 23-vuotiaiden sarjat ovat peesisallittuja. Sarjoja koskevat liiton rajoitukset peesisallittujen kisojen osalta.

Ikäsarjoissa on peesikielto ja noudatetaan tämän mukaisia liiton sääntöjä. Triathlonpyörät ja lisätangot ovat sallittuja.

Sprintissä noudatetaan peesikieltoa. Triathlonpyörät ja lisätangot ovat sallittuja.

Triathlonliiton kilpailusäännöt

Aikataulu

Kisakanslia auki
Pe 15.7. 16.30-20.00
La 15.7. 8.30-19.00


La 16.7.
8:30 Vaihtoalue aukeaa


10:00 Perusmatka Harraste + joukkueviesti
10:30 Sprintti
11:00 Kokeilu
12:00 Perusmatka SM Miesten Elite + U19 & U23
13:00 Perusmatka SM Naisten Elite + U19 & U23
14:00-15:30 Perusmatka SM Ikäsarjat

Palkintojenjaot

Palkinnot

Kilpalähdössä(Elite, U19, U23) nopeimmat palkitaan sarjasta riippumatta:
1. 1000 €
2. 600 €
3. 300 €

Tapahtuma-alue ja reitit

Kisakeskus

Uintireitti

Pyöräilyreitti

Juoksureitti

Lasten kilpailu

Vakuutukset

Osallistujia ei ole vakuutettu tapahtumajärjestäjän puolesta. Jokainen huolehtii omasta vakuutuksestaan ja osallistuu tapahtumaan omalla vastuulla.

Ennen lähtöä

Nouda kansliasta numerokuoresi, joka sisältää numerolapun, ajanotto-chipin, uimalakin, pyöränumeron ja kypäränumeron. Kiinnitä numerot pyörään ja kypärään sekä laitan ajanotto-chip vasempaan nilkkaasi.

Toimita pyöräsi ja kilpailuvarusteesi vaihtopaikalle aikaisintaan 2 tuntia ennen oman sarjasi lähtöä. Vaihtopaikalle mennessä tarkistetaan, että pyörässä etu- ja takajarrut toimivat sekä numerotarrat ovat pyörässä ja kypärässä. Vaihtolaatikkoon jätät sekä pyöräilyssä että juoksussa käyttämäsi varusteet. Pyöräilykengät saa kiinnittää valmiiksi pyörään. Muuten kaikki varusteet tulee olla vaihtolaatikossa. Kilpailunumeron voi laittaa märkäpuvun alle tai pukea vaihdossa. Kilpailunumero tulee olla pyörässä selässä ja juoksussa edessä.

Musiikkilaitteiden käyttö kilpailun aikana on kielletty turvallisuuden takia.

Uinti

Kilpailureitillä verryttely on ehdottomasti kielletty, kun kilpailu on käynnissä. Kilpailijoiden tulee poistua reitiltä viimeistään 15 min ennen ensimmäistä lähtöä. Tämän jälkeen uintiverryttely ainoastaan selkeästi poissa kilpailureittien läheisyydestä.

Elite, U23 & U19. Lähtö tapahtuu rannalta yhteislähtönä.

Muut lähdöt rolling starttina: Kilpailijat päästetään omaa tahtia menemään uintiosuudelle. Ajanotto alkaa, kun ylität rannassa ajanottoviivan.

Uinnin aikana saat pysähtyä ja ottaa tukea turvaveneestä. Suoritus katsotaan keskeytyneeksi, jos nouset veneen kyytiin.

Kaikki poijut jäävät vasemmalle puolellesi. Perusmatkalla kierretään kaksi kierrosta, joiden välissä rantaudutaan. Sprinttimatkalla yksi kierros.

SM-lähdöissä märkäpuku on sallittu, jos veden lämpötila on alle 22 C (Elite, U23 & U19 lähdössä 20 C). Jos veden lämpötila on alle 17 C, märkäpuvun käyttö on pakollista. Sprintti ja harrastelähdöissä märkäpuku on aina sallittu.

Vaihto uinnista pyöräilyyn

Kaikki uintivarusteet on tuotava vaihtolaatikkoon. Laita kilpailunumero päälle. Kypärän remmi on kiinnitettävä ennen kuin pyörän saa ottaa telineestä.

Taluta pyörä pois vaihtoalueelta ja aloita polkeminen vasta Nouse pyörälle -kohdan ylitettyäsi. Liian aikaisesta pyörälle nousemisesta seuraa aikarangaistus, joka kärsitään penalty boxissa juoksuosuudella.

Pyöräily

Lähtö: Elite, U19 & U23

Lähtö on peesisallittu. Pyörien ja lisätankojen osalta noudatetaan Triathlonliiton kilpailusääntöjä. Pyöräilyreitti poljetaan neljänä kierroksena.

Muut lähdöt

Kilpailu on peesikielletty. Ero edellä ajavaan pyörään täytyy olla vähintään 10 m. Ohitus on suoritettava alle 30 sekunnin aikana. Ohituksen jälkeen ohitetun pyöräilijän on jättäydyttävä vähintään 10 m päähän, 30 sekunnin aikana ohitetuksi tulemisesta. Jos ohitettavan edessä on pyöräilijöitä, on kerralla ohitettava kaikki jonossa olevat pyöräilijät. Jonon keskelle tuleminen katsotaan peesausrikkeeksi. Rinnakkain ajaminen on kielletty ja katsotaan peesaamista vastaavaksi rikkeeksi.

Rangaistukset:

-Huomautus (pilli)

– 2 min rangaistus (keltainen kortti)

-Hylkääminen kilpailusta (punainen kortti)

Aikarangaistukset kärsitään Penalty Boxissa juoksuosuudella. Kolme keltaista korttia johtaa hylkäämiseen.

Keskiviivan ylittäminen on ehdottomasti kiellettyä turvallisuussyistä ja johtaa välittömästi hylkäykseen.

Vaihto pyöräilystä juoksuun

Pyörältä on noustava ennen Nouse pyörälle -kohdan ylitettyäsi. Jalan täytyy tulla maahan ennen merkattua kohtaa. Rikkeestä seuraa aikarangiastus, joka kärsitään penalty boxissa.

Kypärän remmin saa irrottaa vasta, kun on ripustanut pyörän telineeseen. Jätä kaikki pyöräilytarvikkeet vaihtolaatikkoon. Käännä kilpailunumero eteen.

Juoksu

Juoksu suoritetaan lenkkinä, joka juostaan perusmatkalla neljästi ja sprinttimatkalla kahdesti. Uudelle kierrokselle siirryttäessä käännytään kierroksen lopussa vasempaan, maaliin tullessa oikealle.

Juoksulenkin alussa sijaitsee WC.

Huolto

Huoltopisteet sijaitsevat uinnista vaihtoon tullessa ja juoksulenkin alussa. Huoltopisteillä on tarjolla vettä, urheilujuomaa sekä energiageelejä. Pyöräosuudella ei ole huoltopistettä. Kaikki omahuolto on kielletty kilpailun aikana ja johtaa hylkäämiseen.

Maalissa

Palauta ajanotto-chip toimitsijoille. Nouda varusteesi pikaisesti vaihtopaikalta. Huom! Samoja vaihtopaikkoja käytetään useammassa lähdössä.

Maalissa on tarjolla vettä, urheilujuomaa sekä pientä naposteltavaa.

Kilpailuinfot

Ilmoitetaan myöhemmin

Päätuomari on tavattavissa lauantaina 16.7. ennen kilpailun alkua. Aika tarkentuu lähempänä.

Onnettomuudet reitillä

Jos näet reitillä onnettomuustilanteen, on sinulla velvollisuus pysähtyä varmistamaan onnettomuudessa olleen henkilön tilanne ja hälyttämään apua tarvittaessa. Kun onnettomuuspaikalla on vähintään kaksi henkilöä avustamassa, toinen polkee seuraavan liikenneohjaajan luokse, kertoo tilanteen ja liikenteenohjaaja hälyttää apua. Onnettomuudessa ollutta ei saa jättää yksin.

Onnettomuustilanteissa auttamisessa menetetystä ajasta annetaan osallistujalle aikahyvitys.

Keskeyttäminen

Jos joudut keskeyttämän, palauta ajanotto-chip maalialueelle ja ilmoita toimitsijalle keskeyttämisestä.

Alueelle saapuminen ja poistuminen

Kunnarlantie Oittaan Ulkoilukeskuksesta pohjoiseen on suljettuna 16.7. klo 9:45-18:00. Tänä aikana saapuminen ja poistuminen alueelta tapahtuu ainoastaan Kunnarlantietä eteläsuunnasta (Kehä III ja Turuntien suunta).

Parkkialueet

Oittaan Ulkoilukeskuksen pääparkkialue on kilpailijoiden käytössä. Lisäksi lauantaina on käytössä ylimääräinen parkkialue Ulkoilukeskuksen lumenkaatopaikalla.

Huom! Muutokset kilpailutietoihin ja -reitteihin ovat mahdollisia. Kisainfossa saat viimeisimmät tiedot.

Tavarasäilytys

Kilpailukeskuksessa on tavarasäilytys, johon voit jättää kilpailun ajaksi tavaroita säilöön. Tavarat tulee olla merkattuna omalla kilpailunumerollaan. Kilpailunumerotarra-arkissa on tarra varustesäilytykseen jätettäville tavaroille.