TAPAHTUMA PERUTTU

Kilpailuohjeet ja -reitit 2021

Aikataulu 4.9.

Kisakanslia auki
8.30-17.00

9:00 Vaihtoalue aukeaa

10:00 Maastotriathlon Perusmatka SM / Harraste
11:00 Maastotriathlon Sprintti
12:00 Maastoduathlon
12:00 Polkujuoksu
12:15 MTB

Palkintojenjaot
14:00 Maastotriathlon perusmatka/sprintti palkintojenjako
Maastoduathlon, MTB ja polkujuoksu palkitaan kilpailijoiden tullessa maaliin

Maastotriathlon

Matkat

Perusmatka: 1,5 km uinti, 20 km pyöräily, 9,4 km juoksu (2 kierrosta uintilenkkiä, 4 kierrosta pyöräilylenkkiä, 2 kierrosta juoksulenkkiä)
Sprintti: 0,75 km uinti, 10 km pyöräily, 4,7 km juoksu (1 kierros uintilenkkiä, 2 kierrosta pyöräilylenkkiä, 1 kierros juoksulenkkiä)

Sarjat

Perusmatkan SM-kilpailussa sarjat U23, 24-39, 40-49, 50-59, 60+ ja nämä sarjat yhdessä muodostavat avoimen SM-sarjan kilpailun.

SM-kilpailussa noudatetaan Suomen Triathlonliiton sääntöjä. Maastopyörän rengaskoko 26/27,5/29 tuumaa ja rengasleveys vähintään 40 mm.

Sprintissä sarjat ovat naiset ja miehet (ei erikseen ikäluokkia) sekä joukkueviesti.

Palkinnot

Avoimessa SM-sarjassa (M/N):
1. 300 €
2. 200 €
3. 100 €

Maastoduathlon

Matkat

4,7 km juoksu, 10 km pyöräily, 4,7 km juoksu (1 kierros juoksulenkkiä, 2 kierrosta pyöräilylenkkiä, 1 kierros juoksulenkkiä). Lähtö tapahtuu maalialueen tuntumasta.

Sarjat

Sarjat ovat naiset ja miehet (ei erikseen ikäluokkia).

Maastopyöräily

Matkat

20 km pyöräily (4 kierrosta pyöräilylenkkiä). Lähtö tapahtuu maalialueen tuntumasta.

Sarjat

Sarjat ovat naiset ja miehet (ei erikseen ikäluokkia).

Polkujuoksu

Matkat

9,4 km juoksu (2 kierrosta juoksulenkkiä). Lähtö tapahtuu maalialueen tuntumasta.

Sarjat

Sarjat ovat naiset ja miehet (ei erikseen ikäluokkia).

Reitit

Kilpailukeskus

Uinti

Pyörä

Klikkaa Strava-reittiin

Juoksu

Klikkaa Strava-reittiin

—————————————

Kilpailutiedot

Ennen Lähtöä

Saapuminen kilpailupaikalle: seuraa Oittaa opasteita pääväyliltä. Kilpailukeskuksena toimii Oittaan ulkoilukeskus (osoite: Kunnarlantie 33, 02740 Espoo).

Pysäköinti ensisijaisesti Oittaan ulkoilukeskuksen merkityille parkkipaikoille.

Nouda kansliasta numerokuoresi, joka sisältää numerolapun, ajanotto-chipin, uimalakin, pyöränumeron ja kypäränumeron. Kiinnitä numerot pyörään ja kypärään sekä laita ajanotto-chip vasempaan nilkkaasi.

Uinti

Lähtö Oittaan ulkoilukeskuksen rannasta. uimarannalta. Uintireitti 750 m kierretään perusmatkalla kahdesti ja sprintissä kerran. Perusmatkalla kierrosten välissä rantaudutaan ja lähdetään uudelle kierrokselle. Uinnissa suoritusta valvoo sup-laudat ja moottorivene. Jos tarvitset apua uinnissa, käänny selällesi ja nosta kätesi ylös, jolloin lähin vesipelastaja tulee apuun.

Lähtö tapahtuu rolling starttina, jolloin ajanotto lähtee käyntiin, kun ylität lähtöviivan. Kilpailun kärkiosallistujia pyydetään starttaamaan eturivistä, jotta SM-kilpailun tilannetta voidaan seurata reaaliaikaisesti.

Vaihto uinnista pyöräilyyn

Uinnista tullessa jätä märkäpuku, uimalakki ja uimalasit omalle paikallesi. Pue pyöräilyvarusteet ja kilpailunumero päällesi. Pyöräilykypärän remmin tulee olla kiinni ennen kuin pyörän saa ottaa telineestä. Pyöräilyn saa aloittaa heti vaihtoalueen jälkeen ”nouse pyörälle”- viivan jälkeen.

Pyöräily

Pyöräily kulkee perusmatkalle neljä ja sprintissä kaksi noin 5 km kierrosta vastapäivään Oittaan ulkoilualueella. Reitillä hyödynnetään Oittaa MTB-parkkia, Suomen Ladun maastopyöräilyreitisöä ja Oittaan kuntorataa.

Polkuosuudet ovat suurelta osin helppoa ja mukavasti ajettavaa baanaa. Mukana on myös muutama teknisempi osuus. Tekniset osuudet sijaitsevat ylämäissä tai muuten vauhdillisesti hitaissa reitin kohdissa.

Reitillä saattaa olla myös muita metsän käyttäjiä, joten noudata varovaisuutta koko matkan ajan. Uudelle kierrokselle kaarretaan aina vaihtoalueen tuntumasta, missä ylitetään ajanottomatto. Samassa paikassa sijaitsee myös huoltopiste, jossa on tarjolla vettä, urheilujuomaa sekä energiageelejä. Kilpailijoiden on myös mahdollista jättää huoltopisteelle omia juomapulloja ja pyörähuoltovälineitä.

Vaihto pyörältä juoksuun

Pyöräilyosuuden jälkeen siirry vaihtoalueelle, missä pyörät jätetään numeroidulle paikalle. Kypärän remmin saa avata vasta, kun on asettanut pyörän takaisin telineeseen Juoksutavarat ovat maassa omalla paikallaan.

Juoksu

Juoksu suoritetaan 4.7km lenkkinä, joka juostaan perusmatkalla kahdesti ja sprintillä kerran. Reitti on hyvin merkitty ja sen maasto on vaihtelevaa polkua / pururataa. Reitti kulkee Oittaan alueella myötäpäivään. ja kulkee lyhyitä pätkiä vastakkain juoksun kanssa. Silloin käytetään reitin oikeaa laitaa

Uudelle kierrokselle lähtiessä on huoltopiste, jossa on tarjolla vettä, urheilujuomaa ja energiageelejä.

Maali

Maali sijaitsee vaihtoalueen välittömässä läheisyydessä. Maalissa luovuta ajanotto-chip järjestäjälle. Maalissa on tarjolla vettä, urheilujuotavaa sekä pientä purtavaa. Osallistumismaksuun kuuluu ruokailu Oittaan ravintolassa.


Oittaan ulkoilualueen rannassa olevat wc:t, pukukopit ja suihkut ovat kisaajien käytössä.

Tavarasäilytys

Kanslian yhteydessä on pieni tavarasäilytys. Voit jättää siihen henkilökohtaisia tavaroita kilpailun ajaksi. Älä jätä ylimääräisiä tavaroita vaihtoalueelle!

Vakuutukset

Osallistujia ei ole vakuutettu tapahtumajärjestäjän puolesta. Jokainen huolehtii omasta vakuutuksestaan ja osallistuu tapahtumaan omalla vastuulla.

Keskeyttäminen

Jos joudut keskeyttämän, palauta ajanotto-chip maalialueelle ja ilmoita toimitsijalle keskeyttämisestä.

Poikkeusjärjestelyt

Tapahtuma on järjestetty tarkasti viranomaisohjeita noudattaen. Tapahtuma-alueella ylläpidetään huolellista hygieniaa sekä noudatetaan turvavälejä. Ethän tule osallistu tapahtumaan, mikäli olet kipeä tai sinulla on hengitystieoireita.


Huom! Muutokset kilpailutietoihin ja -reitteihin ovat mahdollisia. Kisainfossa saat viimeisimmät tiedot.