Kilpailuohjeet ja -reitit 2021

Maastotriathlon

Matkat

Perusmatka: 1,5 km uinti, 26 km pyöräily, 9 km juoksu
Sprintti: 0,75 km uinti, 13 km pyöräily, 4,5 km juoksu

Sarjat

SM-kilpailussa sarjat U23, 24-39, 40-49, 50-59, 60+ ja nämä sarjat yhdessä muodostavat avoimen SM-sarjan kilpailun.

Naiset ja miehet (ei erikseen ikäluokkia)
Joukkueviestit

Palkinnot

Avoimessa SM-sarjassa (M/N):
1. 300 €
2. 200 €
3. 100 €

Reitit (vuoden 2020)

Vuoden 2021 alustavat reitit päivitetään sivuille kevään aikana.

Uinti

Pyörä
Klikkaa Garmin Connect -reittijälkeen

Juoksu

Klikkaa Garmin Connect-reittijälkeen

—————————————

Kilpailutiedot

Ennen Lähtöä

Saapuminen kilpailupaikalle: seuraa Oittaa opasteita pääväyliltä. Kilpailukeskuksena toimii Oittaan ulkoilukeskus (osoite: Kunnarlantie 33, 02740 Espoo).

Pysäköinti ensisijaisesti Oittaan ulkoilukeskuksen merkityille parkkipaikoille.

Nouda kansliasta numerokuoresi, joka sisältää numerolapun, ajanotto-chipin, uimalakin, pyöränumeron ja kypäränumeron. Kiinnitä numerot pyörään ja kypärään sekä laita ajanotto-chip vasempaan nilkkaasi.

Uinti

Lähtö Oittaan ulkoilukeskuksen rannasta. uimarannalta. Uintireitti 750m kierretään perusmatkalla kahdesti ja sprintissä kerran. Uinnissa suoritusta valvoo sup-laudat ja kanootti. Jos tarvitset apua uinnissa, käänny selällesi ja nosta kätesi ylös, jolloin lähin vesipelastaja tulee apuun.

Lähtö rolling starttina muutaman minuutin sisällä lähdöstä.

Vaihto uinnista pyöräilyyn

Uinnista tullessa jätä märkäpuku, uimalakki ja uimalasit omalle paikallesi. Pue pyöräilyvarusteet ja kilpailunumero päällesi. Pyöräilykypärän remmin tulee olla kiinni ennen kuin pyörän saa ottaa telineestä. Pyöräilyn saa aloittaa heti vaihtoalueen jälkeen ”nouse pyörälle”- viivan jälkeen.

Pyöräily

Pyöräily kulkee perusmatkalle neljä ja sprintissä kaksi noin 6 km kierrosta vastapäivään Oittaan ulkoilualueella. Reitillä hyödynnetään Oittaa MTB-parkkia, Suomen Ladun maastopyöräilyreitisöä ja Oittaan kuntorataa. Kuntoradalla reitti kulkee lyhyitä pätkiä vastakkain juoksun kanssa. Silloin käytetään reitin oikea laitaa.

Polkuosuudet ovat suurelta osin helppoa ja mukavasti ajettavaa baanaa. Mukana on myös muutama teknisempi osuus. Tekniset osuudet sijaitsevat ylämäissä tai muuten vauhdillisesti hitaissa reitin kohdissa.

Reitillä saattaa olla myös muita metsän käyttäjiä, joten noudata varovaisuutta koko matkan ajan. Uudelle kierrokselle kaarretaan aina vaihtoalueen tuntumasta, missä ylitetään ajanottomatto. Samassa paikassa sijaitsee myös huoltopiste, jossa on tarjolla vettä, urheilujuomaa sekä Dexal geelejä. Kilpailijoiden on myös mahdollista jättää huoltopisteelle omia juomapulloja ja pyöränhultovälineitä.

Vaihto pyörältä juoksuun

Pyöräilyosuuden jälkeen siirry vaihtoalueelle, missä pyörät jätetään numeroidulle paikalle. Kypärän remmin saa avata vasta, kun on asettanut pyörän takaisin telineeseen Juoksutavarat ovat maassa omalla paikallaan.

Juoksu

Juoksu suoritetaan 4.5km lenkkinä, joka juostaan perusmatkalla kahdesti ja sprintillä kerran. Reitti on hyvin merkitty ja sen maasto on vaihtelevaa polkua / pururataa. Reitti kulkee Oittaan alueella myötäpäivään. ja kulkee lyhyitä pätkiä vastakkain juoksun kanssa. Silloin käytetään reitin oikeaa laitaa

Uudelle kierrokselle lähtiessä on huoltopiste, jossa on tarjolla vettä, urheilujuomaa ja energiageelejä.

Maali

Maali sijaitsee vaihtoalueen välittömässä läheisyydessä. Maalissa luovuta ajanotto-chip järjestäjälle. Maalissa on tarjolla vettä, urheilujuotavaa sekä pientä purtavaa.

Ravintola Oittaa on auki kisapäivänä kello 19:00 asti. Ravintolasta voi ostaa lounasta, kahvia ja pientä purtavaa. Ruokailun hintaan kuuluu myös sauna ja suihkut.

Oittaan liikuntakeskuksen wc:t, pukukopit ja suihkut ovat kisaajien käytössä.

Tavarasäilytys

TBA.

Vakuutukset

Osallistujia ei ole vakuutettu tapahtumajärjestäjän puolesta. Jokainen huolehtii omasta vakuutuksestaan ja osallistuu tapahtumaan omalla vastuulla.

Keskeyttäminen

Jos joudut keskeyttämän, palauta ajanotto-chip maalialueelle ja ilmoita toimitsijalle keskeyttämisestä.

Poikkeusjärjestelyt

Tapahtuma on järjestetty tarkasti viranomaisohjeita noudattaen. Tapahtuma-alueella ylläpidetään huolellista hygieniaa sekä noudatetaan turvavälejä. Ethän tule osallistu tapahtumaan, mikäli olet kipeä tai sinulla on hengitystieoireita. Yski aina kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan.

Huom! Muutokset kilpailutietoihin ja -reitteihin ovat mahdollisia. Kisainfossa saat viimeisimmät tiedot.