Kilpailuohjeet ja -reitit 2020

Matkat

Perusmatka: 1,5 km uinti, 24 km pyöräily, 9 km juoksu
Sprintti: 0,75 km uinti, 12 km pyöräily, 4,5 km juoksu

Sarjat

Naiset ja miehet (ei erikseen ikäluokkia)
Joukkueviestit

Aikataulu

Tapahtuman aikataulu päivittyy pian. 

Vuoden 2020 tapahtuman kilpailuohjeet & reitit

Pyöräreitti*

Juoksureitti*

*Reitit ovat alustavia, ja niihin saattaa tulla muutoksia

—————————————

Vuoden 2019 kisatiedot

Ennen Lähtöä

Saapuminen kilpailupaikalle: seuraa Solvalla / Haltia opasteita pääväyliltä. Kilpailukeskuksena toimii Solvallan urheiluopisto (osoite: Nuuksiontie 82, 02820 Espoo).

Pysäköinti ensisijaisesti urheiluopiston parkkipaikoille ylätasanteelle.

Nouda kansliasta numerokuoresi, joka sisältää numerolapun, ajanotto-chipin, uimalakin, pyöränumeron, varustepussin ja kypäränumeron. Kiinnitä numerot pyörään ja kypärään sekä laitan ajanotto-chip vasempaan nilkkaasi.

Maali ja T2 ovat urheilukentällä. Startti sekä T1 sijaitsevat Pitkäjärven rannalla. T1 sinulla on numeroitu paikka ja varustepussi. Pyöräilyyn tarvittavat tavarat saavat olla pyörän vieressä omalla paikalla.

Uinti

Lähtö Pitkäjärven rannasta Solvallan uimarannalta. Uintireitti 750m kierretään perusmatkalla kahdesti ja sprintissä kerran. Uinnissa suoritusta valvoo sup-laudat ja kanootti. Jos tarvitset apua uinnissa, käänny selällesi ja nosta kätesi ylös, jolloin lähin vesipelastaja tulee apuun.

Vaihto uinnista pyöräilyyn

Uinnista tullessa jätä märkäpuku, uimalakki ja uimalasit varustepussiin ja jätä pussi paikallesi. Pue pyöräilyvarusteet ja kilpailunumero päällesi. Pyöräilykypärän remmin tulee olla kiinni ennen kuin pyörän saa ottaa telineestä. Pyöräilyn saa aloittaa heti vaihtoalueen jälkeen ”nouse pyörälle”- viivan jälkeen.

Pyöräily

Pyöräile opasteiden mukaan, varoen muita tien käyttäjiä. Siirtymällä ylitetään Nuuksiontie. Solvallan urheilukentälle / kilpailukeskukseen siirtymisen jälkeen pyöräilylenkki 6km kierretään perusmatkalla neljä kertaa ja sprintissä kahdesti.

Matkalla on teknistä juurakkoa, kivikkoa, nopeaa kalliota, helppoa polkua ja pururataa. Lenkki on erittäin vaihteleva ja osittain tekninen. Reitillä saattaa olla myös muita metsän käyttäjiä, joten noudata varovaisuutta koko matkan ajan.

Vaihto pyörältä juoksuun

Pyöräilyosuuden jälkeen siirry vaihtoalueelle, missä pyörät jätetään numeroidulle paikalle. Kypärän remmin saa avata vasta, kun on asettanut pyörän takaisin telineeseen Juoksutavarat ovat maassa omalla paikallaan.

Maali

Maali sijaitsee urheilukentällä. Maalissa luovuta ajanotto-chip järjestäjälle. Maalissa on tarjolla vettä, urheilujuotavaa sekä pientä purtavaa.

Lisäksi urheiluopistolla on pukuhuoneet/suihkut miehille ja naisille. Pukuhuoneet ovat käytössä myös ennen kilpailua.

Vakuutukset

Osallistujia ei ole vakuutettu tapahtumajärjestäjän puolesta. Jokainen huolehtii omasta vakuutuksestaan ja osallistuu tapahtumaan omalla vastuulla.

Keskeyttäminen

Jos joudut keskeyttämän, palauta ajanotto-chip maalialueelle ja ilmoita toimitsijalle keskeyttämisestä.

Huom! Muutokset kilpailutietoihin ja -reitteihin ovat mahdollisia. Kisainfossa saat viimeisimmät tiedot.