Lohja Triathlonin kilpailuohjeet ja reitit 2019

Peesikielto

Yleinen sekä alle 19- ja 23-vuotiaiden sarjat ovat peesisallittuja. Sarjoja koskevat liiton rajoitukset peesisallittujen kisojen osalta. Ikäsarjoissa on peesikielto ja noudatetaan tämän mukaisia liiton sääntöjä.

Sprintissä ja pikamatkalla noudatetaan peesikieltoa. Triathlonpyörät ja pitkät lisätangot ovat sallittuja.

Triathlonliiton kilpailusäännöt

Lasten lähtö

Maksuttomaan lasten lähtöön voivat osallistua kaikki uimataitoiset 7-15 vuotiaat lapset. 

Aikataulu

Kisakanslia avoinna
Pe 12.7. klo 18-20
La 13.7. klo 8-18:30

Nouda kilpailunumerosi viimeistään 1 h ennen lähtöäsi. Vaihtoalue aukeaa 8:30. Varo kilpailijoita, kun olet vaihtoalueella! Yleinen ja juniorilähtöjen vaihtopaikka on tyhjennettävä viimeistään 15:00. Muiden lähtöjen osalta tavarat on noudettava viimeistään 19:00.

Lähdöt
9:30 Lasten lähtö 
10:00 Perusmatka Miesten yleinen + U19 & U23
11:30 Perusmatka Naisten yleinen + U19 & U23
13:00 Perusmatka Ikäsarjat 1 – M20-49
14:45 Perusmatka Ikäsarjat 2 – M50-75+ & N20-N75+ & Viesti
16:30 Sprintti M/N
17:00 Pikamatka M/N

Kisainfot
8:45 Lasten lähtö (kisainfo)
9:00 Miesten yleinen + U19 & U23  (kisainfo)
10:30 Naisten yleinen + U19 & U23  (kisainfo)
12:00 Ikäsarjat 1 – M20-49  (kisainfo)
13:45 Ikäsarjat 2 – M50-75+ & N20-N75+ & Viesti  (kisainfo)
15:30 Sprintti  (kisainfo)
16:00 Pikamatka  (kisainfo)

Palkintojenjaot
10:30 Lasten lähtö (palkintojenjako)
13:15 Miesten yleinen + U19 & U23 (palkintojenjako)
15:15 Naisten yleinen + U19 & U23 (palkintojenjako)
16:35 Ikäsarjat 1 (palkintojenjako)
18:15 Ikäsarjat 2 (palkintojenjako)
18:45 Sprintti & pikamatka (palkintojenjako)

Palkinnot

Yleinen + U19 & U23 -lähdössä miehillä ja naisilla palkinnot:
1. 1000 €
2. 600 €
3. 300 €

Tapahtuma-alue ja reitit

Tapahtuman uintiosuus lähtee Aurlahden rannalta. Yhden uintilenkin pituus on 750 m.

Pyöräilyosuus on suljetulla tiellä 5 km lenkkinä, joka ajetaan perusmatkalla 8 kertaa, sprintissä 4 kertaa ja pikamatkalla 2 kertaa.

Kääntöpaikka Roution päädyssä on mäen päällä. Keskustan puolella kääntöpaikka on Rantapuiston ja Teollisuuskadun risteyksessä.

Juoksuosuus on 5 km lenkkinä. Perusmatkalla lenkki kierretään 2 kertaa ja sprinttimatkalla yhden kerran. Pikamatkalla lyhennetty juoksu.

Vakuutukset

Osallistujia ei ole vakuutettu tapahtumajärjestäjän puolesta. Jokainen huolehtii omasta vakuutuksestaan ja osallistuu tapahtumaan omalla vastuulla.

Ennen lähtöä

Nouda kansliasta numerokuoresi, joka sisältää numerolapun, ajanotto-chipin, uimalakin, pyöränumeron ja kypäränumeron. Kiinnitä numerot pyörään ja kypärään sekä laitan ajanotto-chip vasempaan nilkkaasi.

Toimita pyöräsi ja kilpailuvarusteesi vaihtopaikalle. Vaihtopaikalle mennessä tarkistetaan, että pyörässä etu- ja takajarrut toimivat sekä numerotarrat ovat pyörässä ja kypärässä. Vaihtolaatikkoon jätät sekä pyöräilyssä että juoksussa käyttämäsi varusteet. Pyöräilykengät saa kiinnittää valmiiksi pyörään. Muuten kaikki varusteet tulee olla vaihtolaatikossa. Kilpailunumeron voi laittaa märkäpuvun alle tai pukea vaihdossa. Kilpailunumero tulee olla pyörässä selässä ja juoksussa edessä.

Musiikkilaitteiden käyttö kilpailun aikana on kielletty turvallisuuden takia.

Uinti

Uintiverryttely on mahdollista rannan tuntumassa. Kilpailureitillä verryttely on ehdottomasti kielletty, kun siellä on kilpailulähtö käynnissä. Kilpailijoiden tulee nousta rannalle viimeistään 15 min ennen lähtöä.

Uinnin lähtö tapahtuu vedestä. Veteen siirrytään rannalta, kun kuuluttaja näin käskee.

Uinnin aikana saat pysähtyä ja ottaa tukea turvaveneestä. Suoritus katsotaan keskeytyneeksi, jos nouset veneen kyytiin.

Kaikki poijut jäävät oikealle puolellesi. Perusmatkalla kierretään kaksi kierrosta ilman rantautumista. Sprinttimatkalla yksi kierros ja pikamatkalla lyhennetty kierros.

Märkäpuku on sallittu, jos veden lämpötila on alle 22 C (Yleisen sarjan lähdössä 20 C). Jos veden lämpötila on alle 17 C, märkäpuvun käyttö on pakollista.

Vaihto uinnista pyöräilyyn

Kaikki uintivarusteet on tuotava vaihtolaatikkoon. Laita kilpailunumero päälle. Kypärän remmi on kiinnitettävä ennen kuin pyörän saa ottaa telineestä.

Taluta pyörä pois vaihtoalueelta ja aloita polkeminen vasta Nouse pyörälle -kohdasta.

Pyöräily

Lähtö: Yleinen, U19 & U23

Lähtö on peesisallittu. Pyörien ja lisätankojen osalta noudatetaan Triathlonliiton kilpailusääntöjä. Pyöräilyreitti poljetaan kahdeksana kierroksena. Reitillä on toimitsija, joka näyttää kierrosmäärää. Kierrosluku on laskettu kilpailun kärjen mukaan. Viimeiselle kierrokselle lähtiessä kilisytetään myös soittokelloa. Jos olet jäänyt yli kierroksen kärjelle, ajat kuitenkin normaalisti 8 kierrosta täyteen. Viimeinen vastuu oikeasta kierrosmäärästä on urheilijalla.

Muut lähdöt

Kilpailu on peesikielletty. Ero edellä ajavaan pyörään täytyy olla vähintään 10 m. Ohitus on suoritettava alle 30 sekunnin aikana. Ohituksen jälkeen ohitetun pyöräilijän on jättäydyttävä vähintään 10 m päähän alle 30 sekunnin aikana. Jos ohitettavan edessä on pyöräilijöitä, on kerralla ohitettava kaikki jonossa olevat pyöräilijät. Jonon keskelle tuleminen katsotaan peesausrikkeeksi. Rinnakkain ajaminen on kielletty ja katsotaan peesaamista vastaavaksi rikkeeksi.

Oikean kierroslukumäärän ajaminen on urheilijan vastuulla. Ikäsarjalähdöissä ei ole kierroslukuseurantaa.

Rangaistukset:

-Huomautus (pilli)

– 3 min rangaistus (keltainen kortti)

-Hylkääminen kilpailusta (punainen kortti)

Aikarangaistukset kärsitään Penalty Boxissa juoksuosuuden lopussa. Penalty Box sijaitsee 50 m ennen maalia. Kolme keltaista korttia johtaa hylkäämiseen.

Keskiviivan ylittäminen on ehdottomasti kiellettyä turvallisuussyistä ja johtaa välittömästi hylkäykseen.

Vaihto pyöräily juoksuun

Kypärän remmiä ei saa irrottaa vasta, kun on ripustanut pyörän telineeseen. Jätä kaikki pyöräilytarvikkeet vaihtolaatikkoon. Käännä kilpailunumero eteen.

Juoksu

Juoksu suoritetaan 5 km lenkkinä, joka juostaan perusmatkalla kahdesti, sprinttimatkalla kerran ja pikamatkalla lyhennetty reitti. Uudelle kierrokselle kääntyminen haarautuu oikealle 50 m ennen maaliviivaa.

Juoksuosuuden alussa ja uudelle kierrokselle lähdössä sijaitsee WC.

Huolto

Huoltopisteet sijaitsevat uinnista vaihtoon tullessa ja juoksulenkin alussa sekä puolivälin paikkeilla. Pyöräosuudella ei ole huoltopistettä. Kaikki omahuolto on kielletty kilpailun aikana ja johtaa hylkäämiseen.

Maalissa

Palauta ajanotto-chip toimitsijoille. Nouda varusteesi pikaisesti vaihtopaikalta. Huom! Samoja vaihtopaikkoja käytetään useammassa lähdössä.

Maalissa on tarjolla vettä, urheilujuomaa sekä pientä naposteltavaa.

Pukuhuoneista löytyvät suihkumahdollisuudet.

Keskeyttäminen

Jos joudut keskeyttämän, palauta ajanotto-chip maalialueelle ja ilmoita toimitsijalle keskeyttämisestä.

Huom! Muutokset kilpailutietoihin ja -reitteihin ovat mahdollisia. Kisainfossa saat viimeisimmät tiedot.