Kilpailuohjeet ja -reitit

Matkat
Puolimatka: 1,9 km uinti, 90 km pyöräily, 21,1 km juoksu
Perusmatka: 1,5 km uinti, 45 km pyöräily, 10 km juoksu

Sarjat
Naiset ja miehet (ei erikseen ikäluokkia)
Joukkueviestit

Aikataulu
09:00 Kanslia aukeaa
10:00 Kisainfo vaihtoalueella, puolimatka (vapaaehtoinen)
11:00 Lähtö: puolimatka
11:00-11:50 Vaihtoalue suljettu
11:50 Vaihtoalue aukeaa perusmatkalaisille
12:00 Kisainfo vaihtoalueella, perusmatka (vapaaehtoinen)
13:00 Lähtö: perusmatka
15:00 alkaen: Ruokailu. Kylpylä on kilpailijoiden käytettävissä kisan jälkeen.

Palkintojenjako suoritetaan joustavasti, kun 3 nopeinta miestä ja naista ovat maalissa.

Tapahtuma-alueen kartta:

Reittikuvaus

Uinti: Uintiosuus lähtee Kasnäsin uimarannalta yhteislähtönä. Puolimatkalla kierretään 4 kertaa n. 460 metriä pitkä lenkki. Perusmatkalla sama lenkki kierretään 3 kertaa. Lenkkien välissä ei rantauduta.

Pyöräily: Pyöräilyosuus kulkee hyvällä alustalla. Reitillä on korkeuseroja. Puolimatkalla poljetaan 2 x 45 kilometrin lenkki, ja kierrosten välissä käydään kisakeskuksessa kääntymässä. Perusmatkalla 45 km lenkki poljetaan yhden kerran. Pyöräilyreittiin ja sen profiiliin voit tutustua tarkemmin täällä. Huom! Pyöräilyssä on peesikielto sekä puolimatkalla että perusmatkalla. Etäisyys edellä olevaan pyöräilijään on oltava 10 m mitattuna edellä olevan takapyörästä takana tulevan etupyörään.

Juoksu: Juoksu on asfalttitiellä ja juostaan puolimatkalla kahteen kertaan hieman yli 10 km lenkkinä. Perusmatkalla juoksuosuus tehdään yhtenä kierroksena.

Pyöräreittiin voit tutustua täällä.

Juoksureitti

Huoltopisteet
Dexal on Triathlon Factoryn urheiluravinnekumppani, joten huoltopisteillä on tarjolla Dexalin urheilujuomaa (3 % hiilihydraatti) ja energiageelejä (kofeiinilla ja ilman).

Vaihtoalueen läheisyydessä on huoltopisteet sekä uinnin ja pyöräilyn vaihdossa (T1, juuri ennen vaihtoaluetta) ja pyöräilystä juoksuun lähdettäessä (T2, vaihtoalueelta juoksemaan lähtiessä).

Pyöräreitillä on puolimatkan kääntöpaikalla 45 km kohdalla kisakeskuksen päässä huoltopiste, jossa on toimitsijoita ojentamassa pulloja. Lisäksi reitillä on yksi ns. kylmähuoltopiste, josta kisaajat voivat itse ottaa juomaa ja geelejä. Kylmähuoltopiste sijaitsee Kasnäsintien ja Söderlångvikintien risteyksessä, ja pisteen ohittaa 13 km, 32 km, 58 km ja 77 km kohdalla. Huom. Perusmatkan pyöräosuudella on siis ainoastaan kylmähuolto!

Juoksuosuudella huoltopisteet sijaitsevat reitin puolivälissä ja molemmissa kääntöpisteissä, joten huoltoa on tarjolla n. 2,5 km välein sekä perus- että puolimatkalaisille.

Huoltopisteiden sijainnit reitillä:

Pyöräily:
Huolto 1: 45 km (kisakeskus, vain puolimatka)
Huolto 2: 13 km, 32 km, 58 km, 77 km (ns. omatoiminen kylmähuoltopiste, joka sijaitsee tien oikealla puolella aivan Kasnäsintien ja Söderlångvikin risteyksen tuntumassa, kun ajetaan Kasnäsista pois päin.)

Juoksu:
Huolto 1: 2,5 km, 7,5 km, 12,5 km & 17,5 km
Huolto 2: 5 km & 15 km (Bovikintie, juoksun kääntöpaikka)
Huolto 3: 10 km (kisakeskus, puolimatkan kääntöpaikka)

Pyöräilyn 45 km ja juoksun 10 km kääntöpaikalla kisakeskuksen päässä on wc.

Vaihtoalue
Jokaisella osallistujalla on oma numeroitu paikka vaihtoalueella. Ennen kilpailua: Laita vaihtopaikalle valmiiksi pyöräily- ja juoksuvarusteet. Voit myös jättää vaihtolaatikkoon henkilökohtaiset tavarasi kilpailun ajaksi. Ripusta pyöräsi telineeseen joko jarrukahvoista tai satulasta. Jos ripustat pyörän satulasta, käännä pyörä eturengas kohti käytävää (toisin päin kuin jarrukahvoista ripustettaessa). Aseta vaihtolaatikkosi pyörän viereen.

Uinnista tullessa jätä märkäpuku, uimalakki ja uimalasit laatikkoon. Pue pyöräilyvarusteet ja kilpailunumero päällesi. Pyöräilykypärän remmin tulee olla kiinni ennen kuin pyörän saa ottaa telineestä. Vastaavasti kypärän remmin saa avata vasta, kun on asettanut pyörän takaisin telineeseen.

Pyörä talutetaan pyöräilyosuuden alkuun. Pyörälle saa nousta, kun on poistunut hotellialueen portista Kasnäsintielle. Vastaavasti pyörältä täytyy nousta Kasnäsintiellä ennen kuin tulee portista takaisin piha-alueelle.

Varustesäilytys
Tapahtumapaikalla ei ole virallista varustesäilytystä. Omat tavaransa voi säilyttää kilpailun ajan vaihtopaikalla vaihtolaatikossa.

Vakuutukset
Osallistujia ei ole vakuutettu tapahtumajärjestäjän puolesta. Jokainen huolehtii omasta vakuutuksestaan ja osallistuu tapahtumaan omalla vastuulla.

Kisan jälkeen
Maalissa kisaajille on tarjolla vettä, urheilujuomaa ja pientä purtavaa. Kisan jälkeen osallistujille on tarjolla lounasbuffet ja pääsy kylpylään (suihkut, sauna, uima-allas).

Majoitus

Aivan kisakeskuksen lähellä sijaitseva Hotelli Kasnäs tarjoaa osallistujille majoituksen kisaviikonloppuna alennetuin hinnoin:

2 hengen majoitus, 100 €/yö
1 hengen majoitus, 92 €/yö

Tee varaukset suoraan hotelliin ja mainitse Kasnäs Triathlon varauksen yhteydessä.