Alustavat kilpailuohjeet ja -reitit

Matkat
Puolimatka: 1,9 km uinti, 90 km pyöräily, 21,1 km juoksu
Perusmatka: 1,5 km uinti, 45 km pyöräily, 10 km juoksu

Sarjat
Naiset ja miehet (ei erikseen ikäluokkia)
Joukkueviestit

Aikataulu 09:00 Kanslia aukeaa
10:00 Kisainfo vaihtoalueella, puolimatka (vapaaehtoinen)
11:00 Lähtö: puolimatka
11:00-11:50 Vaihtoalue suljettu
11:50 Vaihtoalue aukeaa perusmatkalaisille
12:00 Kisainfo vaihtoalueella, perusmatka (vapaaehtoinen)
13:00 Lähtö: perusmatka
15:00 alkaen: Ruokailu, vaihtoalue/kisakanslia. Kylpylä on kilpailijoiden käytettävissä kisan jälkeen.

Palkintojenjako suoritetaan joustavasti, kun 3 nopeinta miestä ja naista ovat maalissa.

Tapahtuma-alueen kartta:

Reittikuvaus Uinti: Uintiosuus lähtee Kasnäsin uimarannalta. Puolimatkalla kierretään 4 kertaa n. 460 metriä pitkä lenkki. Perusmatkalla sama lenkki kierretään 3 kertaa. Lenkkien välissä ei rantauduta.

Pyöräily: Pyöräilyosuus kulkee hyvällä alustalla, ja reitillä on korkeuseroja. Puolimatkalla lenkki poljetaan kahteen kertaan (Taalintehtaan kautta) puolimatkalla. Perusmatkalla lenkki poljetaan yhden kerran. Huom! Pyöräilyssä on peesikielto sekä puolimatkalla että perusmatkalla. Etäisyys edellä olevaan pyöräilijään on oltava 10 m mitattuna edellä olevan takapyörästä takana tulevan etupyörään.

Juoksu: Juoksu on asfalttitiellä, ja juostaan puolimatkalla kahteen kertaan hieman yli 10 km lenkkinä. Perusmatkalla juoksuosuus tehdään yhdellä kierroksella.

Pyöräreittiin voit tutustua täällä.

Juoksureitti

Huoltopisteet Huoltopisteillä on tarjolla Dexalin urheilujuomaa (3 % hiilihydraatti) ja energiageelejä (sekä kofeiinilla että ilman). Pyöräreitillä on kääntöpaikalla 45 km kohdalla huoltopiste, jossa on toimitsijoita ojentamassa pulloja. Lisäksi reitillä on yksi ns. kylmähuoltopiste, josta kisaajat voivat itse ottaa juomaa ja geelejä. Tämän pisteen ohittaa 13 km, 32 km, 58 km ja 77 km kohdalla (Kasnäsintien ja Söderlångvikintien risteys).

Juoksuosuudella on huoltopisteet reitin puolivälissä ja molemmissa käännekohdissa. Juoksun huoltopisteillä on tarjolla vesisieniä viilentämään kehoa.

Huoltopisteiden sijainnit:
Pyöräily: 13 km, 32 km, 45 km, 58 km, 77 km.
Juoksu: 2,5 km, 5 km, 7,5 km, 10 km, 12,5 km, 15 km, 17,5 km.

Pyöräilyn 45 km ja juoksun 10 km kääntöpaikkalla on wc.

Vaihtoalue Jokaisella osallistujalla on oma numeroitu paikka vaihtoalueella. Ennen kilpailua: Laita vaihtopaikalle valmiiksi pyöräily- ja juoksuvarusteet. Voit myös jättää vaihtolaatikkoon henkilökohtaiset tavarasi kilpailun ajaksi. Ripusta pyöräsi telineeseen joko jarrukahvoista tai satulasta. Jos ripustat pyörän satulasta, käännä pyörä eturengas kohti käytävää (toisin päin kuin jarrukahvoista ripustettaessa). Aseta vaihtolaatikkosi pyörän viereen.

Uinnista tullessa jätä märkäpuku, uimalakki ja uimalasit laatikkoon. Pue pyöräilyvarusteet ja kilpailunumero päällesi. Pyöräilykypärän remmin tulee olla kiinni ennen kuin pyörän saa ottaa telineestä. Vastaavasti kypärän remmin saa avata vasta, kun on asettanut pyörän takaisin telineeseen.

Pyörä talutetaan pyöräilyosuuden alkuun. Pyörälle saa nousta, kun on poistunut hotellialueen portista Kasnäsintielle. Vastaavasti pyörältä täytyy nousta Kasnäsin tiellä ennen kuin tulee portista takaisin piha-alueelle.

Varustesäilytys
Tapahtumapaikalla ei ole virallista varustesäilytystä. Omat tavaransa voi säilyttää kilpailun ajan vaihtopaikalla vaihtolaatikossa.

Vakuutukset
Osallistujia ei ole vakuutettu tapahtumajärjestäjän puolesta. Jokainen huolehtii omasta vakuutuksestaan ja osallistuu tapahtumaan omalla vastuulla.

Kisan jälkeen Maalissa kisaajille on tarjolla maalihuolto. Kisan jälkeen osallistujille on tarjolla myös lounasbuffet sekä pääsy kylpylään (suihkut, sauna, uima-allas).

Majoitus

Aivan kisakeskuksen lähellä sijaitseva Hotelli Kasnäs tarjoaa osallistujille majoituksen kisaviikonloppuna alennetuin hinnoin:

2 hengen majoitus, 100 €/yö
1 hengen majoitus, 92 €/yö

Tee varaukset suoraan hotelliin ja mainitse Kasnäs Triathlon varauksen yhteydessä.