Kilpailutiedot 2018

Tapahtumatiedot ovat alustavat ja pienet muutokset niihin ovat mahdollisia.

Explore Triathlonissa tehdään täysmatkan suoritus edeten Hämeenlinnassa Vantaan kautta Helsinkiin. Tapahtumassa voit osallistua myös yksittäisille osuuksille eli Hämeenlinnassa uinti 3,8 km, Vanajanlinna-Vantaa pyöräily n. 180 km tai maraton Kuusijärveltä Helsingin keskustaan 42,2 km. Voit myös halutessasi ottaa kaksi etappia. Uinti starttaa samaan aikaan täysmatkan lähdön kanssa. Yksittäiset pyöräily ja juoksu starttaavat ennalta ilmoitettuna aikana.

Tapahtuman lähtö- ja päätepaikat

Tapahtuman lähtökeskuksena ja T1-vaihtopaikkana toimii Hotelli Vanajanlinna. Perille löytää osoitteella Vanajanlinnantie 485, Hämeenlinna.

Uinti starttaa Idänpään uimarannalta. Osoite on Idänpääntie 5, Hämeenlinna,

Vaihtoalue T2 sijaitsee Kuusijärvellä Vantaalla. Osoite on Kuusijärventie 1, Vantaa.

Maalialue sijaitsee Ruoholahden torilla Helsingissä. Osoite on Ruoholahdentori 4, Helsinki.

Kilpailuvarusteiden kuljetus

Osallistuja tuo kaikki varusteet vaihtoalue T1:lle aamulla ennen lähtöä, klo 6:30-7:15. Osallistuja laittaa pyörän telineeseen T1:lle. Osallistujat laittavat sekä T1, T2 ja verryttely/maalivarusteensa varustelaatikkoon omalle numeroidulle paikalle vaihtolaatikkoon. Kilpailun järjestäjä toimittaa vaihtolaatikon T1:ltä pyöräilyosuuden aikana T2:lle ja juoksuosuuden aikana maaliin.

Osallistujille on kuljetus vaihtoalue T1:ltä uinnin starttipaikalle bussikuljetuksena klo 7:30.

Kilpailuinfo

Kilpailutiedot päivitetään sivuille ennen tapahtuman alkua. Kilpailuinf järjestetään klo 7:00 vaihtoalue T1:llä, jossa kerrataan kilapilutiedot ja käydään läpi viimeisimmät tiedot.

GPS-paikannin

Kilpailijat saavat järjestäjiltä GPS-paikantimen, jota tulee pitää mukanaan koko suorituksen ajan. Uinnissa GPS-paikannin pidetään uintipoijussa. Pyöräilyssä ja juoksussa kilpailija saa valita tavan, jolla kuljettaa GPS-paikanninta. Laitteen mitat ovat 68,5 mm * 38,5 mm * 23,5 mm ja paino 60 g.

Uintiosuus

Uintiosuudella kilpailijoiden on käytettävä uintipoijua. Näin kilpailijat näkyvät vedestä, kun uimarit hajaantuvat uintiosuuden aikana. Lisäksi uintipoijussa tulee kuljettaa GPS-paikanninta uintiosuudella.

Uintipoijuja saa hankittua ainakin:
Varuste.net
360Swim
Rush Outlet

Pyöräilyosuus

Kilpailussa on peesikielto. Ero pyörien välillä täytyy olla 10 m mitattuna edellä ajavan takapyörästä takana tulevan etupyörään. Osallistujien odotetaan pitävän mukanansa tarpeelliseksi kokemansa pyörähuoltovälineet. Kuitenkin ulkopuolinen apu on sallittu, jos pyörän kanssa tulee teknisiä ongelmia. Pyöräilyosuudella tulee huoltoauto viimeisen kilpailijan perässä, josta löytyy kevyt huoltosetti. Tarvittaessa huoltoauton kyydissä pääsee pois reitiltä.

Huolto kisan aikana

Vaihtopaikka 1 & 2: Tarjolla juotavaa ja geeliä sekä pientä purtavaa.

Pyöräilyn huoltopisteet:
45 km
90 km
135 km

Juoksun huoltopisteet n. 4-5 km välein.

Huoltopisteillä on tarjolla vettä sekä Dexalin urheilujuomaa, energiageelejä ja pientä purtavaa.

Maalihuolto

Maali sijaitsee Ruoholahden torin luona, jossa tarjolla kisaajille on palautusjuomaa, vettä ja pientä syötävää. Kahden sadan metrin päässä maalista Radisson Blue Seasiden yhteydessä kisaajien käytössä on sauna- ja suihkutilat. Samassa tilassa sijaitsee myös EasyFit Ruoholahti. Kisaajille on tarjolla buffetruokailu hotellin ravintolassa, Bistro Gimiksessä.

Keskeytykset

Osallistujilla on mahdollisuus jokaiselta huoltopisteeltä sekä pyöräilyssä että juoksussa tilata itselleen kuljetus pois reitiltä. Keskeytyksen sattuessa osallistujan on ehdottomasti ilmoitettava asiasta järjestäjille.

Aikarajat

T1 sulkeutuu 2,5 h lähdöstä (klo 10:30).
T2 sulkeutuu 10 h lähdöstä (klo 18:00).
Maali sulkeutuu 16 h lähdöstä (klo 24:00).

Kuljetukset

Osallisujille järjestetään kuljetus lähtöpaikalle lauantaiaamuna Helsingistä. Kuljetuksen hinta on 20 € ja sen voi lunastaa itselleen ilmoittautumissivuilta 4.8. asti.

Kuljetus lähtee Helsingistä klo 5:00.

Vakuutukset

Osallistujia ei ole vakuutettu tapahtuman järjestäjän toimesta. Osallistujat huolehtivat itse omista vakuutuksistaan ja osallistuvat tapahtumaan omalla vastuulla.

Majoitus

Tapahtuman lähtöpaikalla majoitusta tarjoaa Hotelli Vanajanlinna sekä maalissa Ruoholahdessa mm. Radisson Blu Seaside ja Clarion.

Vanajanlinna majoitustarjous Explore Triathlonin osallistujille:
– 120 €/standard-huone/yö
– 140 €/superior-huone/yö
– 240 €/linnan suite/Clubsuite/yö
– 400 €/Grand suite/Villas-huoneisto/yö
– osallistujat voivat varata huoneet suoraan Vanajanlinnan myyntipalvelusta