Peruttu 2018

Alhaisen osallistujamäärän takia joudumme valitettavasti perumaan vuoden 2018 Explore Triathlonin.

Kilpailutiedot 2018

Explore Triathlonissa tehdään täysmatkan suoritus edeten Hämeenlinnassa Vantaan kautta Helsinkiin. Tapahtumassa voit osallistua myös yksittäisille osuuksille eli Hämeenlinnassa uinti 3,8 km, Vanajanlinna-Vantaa pyöräily n. 180 km tai maraton Kuusijärveltä Helsingin keskustaan 42,2 km. Voit myös halutessasi ottaa kaksi etappia.

Pienet muutokset kilpailutietoihin ovat mahdollisia.

Aikataulu

Explore Triathlon -täysmatkan lähtö tapahtuu klo 8:00. Yksittäisenä etappina suoritettu Explore Swim -uinti starttaa samaan aikaan täysmatkan lähdön kanssa.

Explore Cycling ja Explore Maraton: Yksittäisinä suorituksina tehtävät pyöräilyssä ja juoksussa on käytössä rolling start, eli osallistujat voivat lähteä matkaan koska haluavat seuraavien aikaikkunoiden sisällä:

Pyöräily: 8:45-10:30
Juoksu: 14:00-18:00

Osallistujien täytyy kuitenkin ilmoittautua ajanotosta vastaavalle toimitsijalle n. 2 min ennen lähtöään.

Tapahtuman lähtö- ja päätepaikat

Tapahtuman lähtökeskuksena ja T1-vaihtopaikkana toimii Hotelli Vanajanlinna. Perille löytää osoitteella Vanajanlinnantie 485, Hämeenlinna.

Uinti starttaa Idänpään uimarannalta. Osoite on Idänpääntie 5, Hämeenlinna,

Vaihtoalue T2 sijaitsee Kuusijärvellä Vantaalla. Osoite on Kuusijärventie 1, Vantaa.

Maalialue sijaitsee Ruoholahden torilla Helsingissä. Osoite on Ruoholahdentori 4, Helsinki.

Kilpailuvarusteiden kuljetus

Osallistuja tuo kaikki varusteet vaihtoalue T1:lle aamulla ennen lähtöä, klo 6:30-7:15. Osallistuja laittaa pyörän telineeseen T1:lle. Osallistujat laittavat sekä T1, T2 ja verryttely-/maalivarusteensa varustelaatikkoon omalle numeroidulle paikalle vaihtolaatikkoon. Kilpailun järjestäjä toimittaa vaihtolaatikon T1:ltä pyöräilyosuuden aikana T2:lle ja juoksuosuuden aikana maaliin.

Osallistujille on järjestetty maksuton bussikuljetus vaihtoalue T1:ltä uinnin starttipaikalle klo 7:30.

Kilpailuinfo

Kilpailutiedot päivitetään sivuille ennen tapahtuman alkua. Kilpailuinfo järjestetään klo 7:00 vaihtoalue T1:llä, jossa kerrataan kilpailutiedot ja käydään läpi viimeisimmät tiedot.

GPS-paikannin

Kilpailijat saavat järjestäjiltä GPS-paikantimen, jota tulee pitää mukanaan koko suorituksen ajan. Uinnissa GPS-paikannin pidetään uintipoijussa. Pyöräilyssä ja juoksussa kilpailija saa valita tavan, jolla kuljettaa GPS-paikanninta (esim. takatasku, puvun sisällä). Laitteen mitat ovat 68,5 mm * 38,5 mm * 23,5 mm ja paino 60 g.

Uintiosuus

Uintiosuudella kilpailijoiden on käytettävä uintipoijua. Näin kilpailijat näkyvät vedestä, kun uimarit hajaantuvat uintiosuuden aikana. Lisäksi uintipoijussa tulee kuljettaa GPS-paikanninta uintiosuudella.

Uintipoijuja voi hankkia ainakin seuraavista liikkeistä:
Varuste.net
360Swim
Rush Outlet


Pyöräilyosuus

Kilpailussa on peesikielto. Ero pyörien välillä täytyy olla 10 m mitattuna edellä ajavan takapyörästä takana tulevan etupyörään. Osallistujien odotetaan pitävän mukanansa tarpeelliseksi kokemansa pyörähuoltovälineet. Kuitenkin ulkopuolinen apu on sallittu, jos pyörän kanssa tulee teknisiä ongelmia. Pyöräilyosuudella tulee huoltoauto viimeisen kilpailijan perässä, josta löytyy kevyt huoltosetti (varakumi, pumppu ja monitoimityökalu). Tarvittaessa huoltoauton kyydissä pääsee pois reitiltä.

Huolto kisan aikana

Vaihtopaikat T1 & T2: Tarjolla juotavaa, energiageelejä ja pientä purtavaa.

Pyöräilyn huoltopisteet:
45 km – Hämeenkoski
91 km – Unkerintie, Orimattila
132 km – Monninkylä

Juoksun huoltopisteet n. 4-5 km välein.

Huoltopisteillä on tarjolla vettä sekä Dexalin urheilujuomaa, energiageelejä ja pientä purtavaa.

Maalihuolto

Maali sijaitsee Ruoholahden torilla, jossa kisaajille on tarjolla palautusjuomaa, vettä ja pientä syötävää. Kahden sadan metrin päässä maalista sijaitsevan Radisson Blue Seaside -hotellin yhteydessä on sauna- ja suihkutilat, jotka ovat kisaajien käytössä. Samassa tilassa sijaitsee myös EasyFit Ruoholahti. Kisaajille on tarjolla buffetruokailu hotellin ravintolassa, Bistro Gimiksessä.

Keskeytykset

Osallistujilla on mahdollisuus jokaiselta huoltopisteeltä sekä pyöräilyssä että juoksussa tilata itselleen kuljetus pois reitiltä. Keskeytyksen sattuessa osallistujan on ehdottomasti ilmoitettava asiasta järjestäjille.

Aikarajat

T1 sulkeutuu 2,5 h lähdöstä (klo 10:30).
T2 sulkeutuu 10 h lähdöstä (klo 18:00).
Maali sulkeutuu 16 h lähdöstä (klo 24:00).

Kuljetukset

Osallistujille järjestetään kuljetus lähtöpaikalle lauantaiaamuna Helsingistä. Kuljetuksen hinta on 20 €, ja sen voi lunastaa itselleen ilmoittautumissivuilta 4.8. asti.

Kuljetus lähtee Helsingistä klo 5:00.

Vakuutukset

Osallistujia ei ole vakuutettu tapahtuman järjestäjän toimesta. Osallistujat huolehtivat itse omista vakuutuksistaan ja osallistuvat tapahtumaan omalla vastuulla.

Majoitus

Tapahtuman lähtöpaikalla majoitusta tarjoaa Hotelli Vanajanlinna sekä maalissa Ruoholahdessa mm. Radisson Blu Seaside ja Clarion.

Vanajanlinnan majoitustarjous Explore Triathlonin osallistujille:
– 120 €/standard-huone/yö
– 140 €/superior-huone/yö
– 240 €/linnan suite/Clubsuite/yö
– 400 €/Grand suite/Villas-huoneisto/yö
– osallistujat voivat varata huoneet suoraan Vanajanlinnan myyntipalvelusta