Ahvenisto Duathlon 30.5.2020

Koe vauhdin hurmaa moottoriradalla juosten ja pyöräillen.

Ahvenisto Duathlon käydään moottoriradalla, joka on kokonaan suljettu ulkopuolisilta. Yksi ratakierros on 2 840 metriä pitkä.

Perusmatkalla ensimmäisellä juoksuosuudella kierretään 4 kierrosta, pyöräilyosuudella 14 kierrosta ja toisella juoksuosuudella 2 kierrosta.

Sprinttimatkalla osuudet ovat juoksu 2 kierrosta, pyöräily 7 kierrosta ja juoksu 1 kierros.

Radan asfaltti on loistavassa kunnossa, joten pääset takuulla nauttimaan vauhdin hurmasta.

Ahveniston moottorirata on ainutlaatuinen tapahtumaympäristö niin kisaajille kuin katsojille. Rataa kiertävässä kilpailussa kisaajat pystyvät helposti seuraamaan toisiaan, joten jännitystä ja kirittäviä selkiä on luvassa niitä kaipaaville. Kisaajat ja kannustusjoukot kohtaavat useaan otteeseen tapahtuman aikana, ja upea tunnelma on taattu!

Aika: 30.5.2020

Paikka: Ahvenisto Race Circuit, Hämeenlinna 

Matkat

Perusmatka: 11 km juoksu / 40 km pyöräily / 5,5 km juoksu

Sprinttimatka: 5,5 km juoksu / 20 km pyöräily / 2,8 km juoksu

Aikataulu

Tapahtuman aikataulu päivittyy kevään 2020 aikana.

Kilpailuohjeet

 

Peesikielto

Molemmissa Duathlonmatkoissa on voimassa peesikielto. Etäisyys edellä ajavaan pyöräilijään on pidettävä vähintään 10 metrissä. Triathlon- ja aika-ajopyörien käyttö on sallittua. Peesaaukseen liittyvien säännösten osalta noudatetaan Triathlonliiton sääntöjä.

Reitit

Sekä juoksu- että pyöräilyosuudet tapahtuvat Ahveniston moottoriradalla. Juoksureitti on erotettu radan oikeaan laitaan merkkikartioilla. Kaikki kartiot kierretään oikealta puolelta. Poikkeaminen reitiltä katsotaan oikaisuksi. Rataa kierretään myötäpäivään. Yhden kierroksen pituus on noin 2840 m. Vaihtopaikka sijaitsee radan varikkoalueen tuntumassa.

Rata on täysin suljettu liikenteeltä. Kuitenkin on mahdollista, että hätäajoneuvo, ensiapu tai kisajärjestäjät joutuvat tulemaan radalle ajoneuvon kanssa.

Kilpailun kulku

Perusmatkalla matkat ovat suunnilleen juoksu 11 km (4 kierrosta), pyöräily 40 km (14 kierrosta), juoksu 5,5 km (2 kierrosta). Sprinttimatkalla matkat ovat suunnilleen juoksu 5,5 km (2 kierrosta), pyöräily (7 kierrosta), juoksu 2,8 km (1 kierros).

Kilpailun lähtö tapahtuu koko radan leveydeltä varikon ulostulon kohdalta. Ensimmäisessä kaarteessa juoksijat ohjataan radan oikeaan laitaan juoksuradan puolelle. Kun ensimmäinen juoksuosuus on takana, kilpailija siirtyy vaihtoalueelle, jossa vaihtaa pyöräilytarvikkeet päälle, kypärän päähän ja ottaa pyörän telineestä. Pyörän saa ottaa telineestä vasta, kun kypärän hihna on kiinni. Kilpailija taluttaa pyörän vaihtoalueen ulosmenolle, jossa on merkittynä kohta ”Nouse pyörälle”, jonka jälkeen saa lähteä polkemaan.

Pyöräilyosuudella ryhmittäydytään radan oikealle puolelle. Ohitukset tapahtuvat aina vasemmalta puolelta. Oikealta puolelta ohittaminen on kielletty. 14 kierroksen jälkeen kilpailija siirtyy ennen vaihtoaluetta linjalle, joka vie vaihtoalueelle. Ennen vaihtoaluetta on merkattu kohta ”Nouse pyörältä”, jota ennen kilpailijan jalan on osuttava maahan. Tämän jälkeen kilpailija taluttaa pyörän vaihtopaikalleen. Vasta, kun pyörä on telineessä, saa kypärän remmin avata. Vaihdossa vaihdetaan takaisin juoksuvarusteet päälle ja lähdettään viimeiselle juoksuosuudelle. Viimeisen juoksukierroksen jälkeen kilpailija valitsee kaistan, joka vie maaliin.

Vaihtoalueen kohdalla on näyttö, josta pystyy seuraamaan omaa kierrosmääräänsä.

Vaihtoalue

Pyörän voi ripustaa telineeseen joko sarvista tai satulasta. Jos pyörän ripustaa telineeseen sarvista, laitetaan pyörä oikein päin telineeseen eli etupyörä vaihtoalueelta poispäin. Jos pyörän ripustaa satulasta telineeseen, etupyörä tulee vaihtoalueen sisäpuolta kohden. Kilpailijat laittavat kaikki varusteet maahan oman paikkansa viereen. Alustaksi saa laittaa pyyhkeen tai vastaavan.

Rangaistukset

Kilpailun päätuomarina toimii Sami Tuomi. Lisäksi kilpailussa on aputuomareita, jotka valvovat peesaamista ja vaihtoaluetoimintaa.

Peesirikkeistä annetaan ensin varoitus, toisesta rikkeestä 3 min sakkorangaistus, kolmannesta rikkeestä toinen 3 min sakkorangaistus, neljännestä virheestä hylkäys. Virheestä tai sakosta ilmoitetaan kilpailijalle näyttämällä keltaista tai punaista taulua. Taulua näytetään vaihtoalueen kohdalla. Kilpailijan vaihtopaikalle myös laitetaan merkintä muistutukseksi mahdollisesta sakkorangaistuksesta. Penalty box sijaitsee vaihtoalueen päädyssä, ja siellä kärsitään rangaistus ennen juoksuosuudelle lähtemistä.

Jos pyörän ottaa ennen kypärän remmin kiinnittämistä tai avaa remmin liian aikaisin, seuraa tästä 30 sekunnin rangaistus. Liian aikaisesta pyörälle nousemisesta tai liian myöhäisestä pyörältä nousemisesta seuraa samoin 30 sekunnin rangaistus. Nämä kärsitään penalty boxissa välittömästi seuraavalla mahdollisella hetkellä.

Huolto

Reitillä on yksi huoltopiste. Huoltopiste sijaitsee vaihtoalueen jälkeen ja se on suunnattu ensisijaisesti juoksijoille. Kuitenkin huoltopisteelle on mahdollista pysähtyä myös pyöräosuudelta. Huoltopisteellä on tarjolla vettä sekä Dexalin urheilujuomaa ja energiageelejä. Lisäksi maalissa on tarjolla vettä, Dexalin urheilujuomaa sekä pientä energiapalautusta.

Suihkut, pukuhuoneet, ravintola

Ahveniston moottoriradan huoltotilat ovat kilpailijoiden käytettävissä. Sieltä löytyvät pukuhuoneet ja suihkut. Radan kahvila-ravintola on auki tapahtuman ajan.

Kisajärjestäjältä saat

Kilpailunumero (juostessa numerolappu edessä, pyöräillessä takana).

Numerotarra pyörään.

Ajanotto-chip (palauta maalissa).

Tarvittaessa kuminauhaa ja hakaneuloja kilpailunumeroa varten.

Vakuutukset

Osallistujia ei ole vakuutettu tapahtumajärjestäjän puolesta. Jokainen kilpailija huolehtii omasta vakuutuksestaan ja osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan.