Pilvien päällä juosten – Testissä On Running kenkäuutuudet

Sveitsiläinen On Running on ihastuttanut juoksijoita maailmalla jo pidemmän ajan, ja viime vuosina tunnistettavilla vaimennustyynyillä varustettuja kenkiä on alkanut näkyä enemmän myös Suomen lenkkipoluilla.

Triathlon Factoryn testissä olleet Cloudswift sekä Cloudflow ovat molemmat asfalttijuoksuun tarkoitettuja neutraaleja juoksukenkiä.

Cloudflow – Nopeutta neutraalille askeltajalle

Kevyt ja neutraali Cloudflow on Onin yksi suosituimmista malleista ja ei suotta. Kenkä tuntuu mukavalta jalassa ensimmäisestä lenkistä alkaen ja tarjoaa kevyttä tuntumaa nopeisiin vauhteihin. Kengän 6mm droppi soveltuu matalahkon dropin ystäville.

Hitailla lenkeillä Cloudflow ei tarjoa parastaan, vaan juoksutuntuma jää kovahkoksi. Mikäli etsit vahvasti vaimennettua kenkää, Cloudflow ei ole välttämättä sinulle. Parhaiten Cloudflow toimiikin nimenomaan nopeatempoisilla lenkeillä sekä kisakäyttöön puolimaratonille ja sitä lyhyemmille matkoille. Parhaimmillaan kenkä rullaa hyvin ja ohjaa askelta vauhdikkaasti eteenpäin.

Pitkillä matkoilla vaimennusta kaipaisi lisää, vaikka toki minimalistisesta tyylistä pitävät voivat käyttää Cloudflowta vaikka maratonillakin.

Kenkä sopii parhaiten kapeaan tai keskileveään lestiin. Testaajan kapeaan jalkaan malli asettuu lähes täydellisesti. Istuvuudesta Cloudflow saakin ehdottomasti erityismaininnan.

Hinta 149,95 €   
Paino 235 g (US M 8.5), 198 g ( US W 7)  
Droppi 6 mm

Cloud
Cloudflow

Cloudswift – Keveyttä katujuoksuun

Cloudswift tarjoaa Cloudflowta enemmän vaimennusta ja se toimiikin hyvin peruslenkkarina juoksijalle, joka etsii sopivaa suhdetta keveyden ja vaimennuksen välillä. Lisäksi malli on Cloudflowta leveämpi, joten se istuu hyvin myös leveään lestiin.

Kengän päällyosa on hengittävää verkkomateriaalia, ja tossut tuntuvatkin mukavilta myös hellekeleillä. Cloudswift hurmaa ulkonäöllään lenkkarityylistä pitävät juoksijat. Kengät sopivat tyyliltään hyvin myös vapaa-aikaan.

Cloudswift on keskipitkille peruslenkeille soveltuva malli. Katujuoksuun suunniteltu kenkä tukee tarpeeksi ja tarjoaa vaimennusta pitkällekin matkalle. Onin vaimennetutkin kengät ovat suhteellisen keveästi vaimennettuja moniin muihin markkinoilla oleviin brändeihin verrattuna, joten ne sopivat kevyttä juoksutuntumaa arvostavalle.

Kenkien sisäpuoli kuluu valitettavan nopeasti ja kantapään kohdalle muodostui kulumat molemman jalan kenkiin jo 150 juoksukilometrin jälkeen. Tämä tuntuu olevan yleinen ongelma Onin kengissä.

Hinta 159,95 €   
Paino 290 g (US M 8.5, 240 g ( US W 7)  
Droppi 7 mm

Cloudswift

Testatut mallit toimivat käytössä hyvin rinnakkain. Cloudflow on nopeiden lenkkejen ja kisapäivän valinta, ja Cloudswift peruskestävyyslenkkien työhevonen.

Molemmissa malleissa miinusta saavat tarpeettoman pitkät ja ohuet kengännauhat. Nauhoista on haastavaa saada hyvää otetta, ja pitkät nauhat täytyy solmia tuplasolmuilla. Cloudswift tarjoaa tähän tosin ratkaisun, sillä nauhat voi sujauttaa yläosan kumiosan alle.

Sekä Cloudflow että Cloudswift ovat tyylikkäästi muotoiltuja kenkiä ja värivaihtoehdot miellyttävät myös neonvärejä kaihtavia. Kenkiä tekeekin mieli käyttää myös lenkkipolkujen ulkopuolella.

Suomessa Onin kenkiä saa muun muassa vasta avatusta Sininen Strutsi – verkkokaupasta.

Kengät saatu testiin maahantuojalta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.