Mitä pakata mukaan pitkälle lenkille?

Kesä on aluillaan ja vuoden valoisin aika edessä päin. Peruuntuneiden tapahtumien sijaan voi osallistua virtuaalitapahtumiin tai suunnitella omia kesäseikkailuja.

Mikäli kaupunkiympäristö tai juoksumatto kyllästyttää, suuntaa poluille. Suomen luonto tarjoaa huikeat puitteet monipuoliselle luontotreenille ja poluilla vierähtää helposti huomaamatta useampi tunti.

Mitä pidemmälle lenkille sitten kannattaa pakata mukaan?

Monipuolinen juoksuliivi

Juoksuliivi on polkujuoksijan paras ystävä. Juoksuliivivalikoima on nykyään monipuolinen: reppuja löytyy eri kokoisina ja eri tarpeisiin. Kevyessä liivissä mukana kulkee energiaa, vettä, ja esimerkiksi vaihtovaatteita. Vieraissa maastoissa mukaan kannattaa pakata myös kartta, GPS ja pieni ensiapupakkaus.

Testiin saatu Camelbakin uutuusmalli Zephyr on yhden koon juoksuliivi, joka tarjoaa kuljetuskykyä jopa ultramatkoille. Kevyttä liiviä on helppo säätää sivuilta sopivaksi esimerkiksi vaatekerroksia lisättäessä.

Repun mukana tulee 2 pehmopulloa, joihin mahtuu yhteensä 1 litra nestettä mukaan. Takaosaan mahtuu myös juomarakko, jos nestettä kuluu enemmän tai vettä ei ole maastossa saatavilla. Arvotavarat voi pakata repun takaosan vetoketjutaskuun.

Zephyr ei purista eikä hankaa, ja se asettuu päälle tukevasti. Takaosan hengittävä verkkomateriaali takaa sen, että liivi ei ala hiostaa pitkänkään matkan aikana.

Hyvänmakuista energiaa

Kun harjoituksen kesto on useita tunteja, on huolehdittava riittävästä energiansaannista. Mitä pitempi matka, sitä tärkeämmäksi lisäenergian rooli kasvaa.

Pitkät lenkit tarjoavat myös loistavan tilaisuuden harjoitella itselle sopivaa tankkausrytmiä sekä energianlähteitä kisatilanteita varten. Jokaisen keho reagoi erillä tavalla, ja itselle sopivat tuotteet ja määrät löytyvät vain kokeilemalla. Omatoimisilla matkoilla kaikki energia täytyy kantaa itse, joten mahdollisimman energiatiiviiden tuotteiden suosiminen kannattaa.

Nosht energiakarkit* tarjoavat energiaa marmeladin muodossa. Herkullisen kuuloiset maut kuten Sitruunainen jäätee ja Tyrni & appelsiini, maistuvat aidosti siltä, mitä lyhyt ainesosaluettelo lupaakin. Energiatuotteille tyypillinen esanssisuus loistaa poissaolollaan!

Yksi pakkaus sisältää kolme palaa, ja yksi pala sisältää 20g hiilihydraattia. Tämä vastaa noin yhtä perinteistä energiageeliä. Usean tunnin suorituksissa lisäenergian tankkaaminen kannattaa aloittaa alkukilometreillä ja jatkaa säännöllisin välein loppuun asti. Testilenkillä mukana oli energiakarkkeja useassa maussa, ja yli 8h kestäneen suorituksen aikana vaihtelu todellakin virkisti.

Varsinkin kesähelteillä kannattaa muistaa myös nesteytyksen tärkeys. Veden lisäksi on suositeltavaa nauttia urheilujuomaa nestetasapainon tueksi. Nosht Endurance Drink mix* sisältää elektrolyyttejä ja on tavanomaista urheilujuomaa suolaisempi. Testissä ollut sitruunanmakuinen juomajauhe maistuu raikkaalta eikä ärsytä vatsaa. Urheilujuomaa kannattaa tankata myös ennen pitkiä suorituksia.

Sekä Noshtin urheilujuoma että energiakarkit ovat vegaanisia ja gluteenittomia.

Juoksuliivin sisältö pitkällä polkujuoksulenkillä (50km+):

– 2 x 500ml pehmopulloa, joissa oli mukana Nosht urheilujuomaa (pulloja oli mahdollista täyttää vedellä, tarkista tämä suunnitellessasi reittiä!)
– Vedenkestävä takki
– Nosth energiakarkit (noin 1 pala per 40 min)
– Pientä evästä
– Pieni ensiapupakkaus
– Kyypakkaus
– Rakkolaastareita
– Vaihtosukat
– Aurinkorasva
– Hanskat
– Puhelin

Pitkällä lenkillä sääolosuhteet ennättävät muuttua, joten kannattaa olla varautunut lisäämään tai vähentämään vaatetusta tarpeen tullen!

Kun varusteet on kunnossa, voi keskittyä olennaiseen, eli luonnosta ja matkasta nauttimiseen!


*Tuotteet saatu testiin

Ps. Tsekkaa Nosht x Triathlon Factory DIY-Triathlon virtuaalitapahtuma Facebookissa. Tapahtumaan voit osallistua 13.6.2020 missä vain, ja palkintona luvassa mm. Nosht-tuotteita!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.