Esittelyssä Polar Vantage

Pitkä odotus on ohi, kun Polar toi uuden multisport-kellon markkinoille. Edellinen V800 ehti olla viisi vuotta Polarin kärkimalli, ja siitä oli jo aika ajanut ohi. Vantage tuo Polarin kellot nykypäivään, ja siitä löytyy kaikki tärkeimmät ominaisuudet sekä suurin osa muista oheismukavuuksista. Vantagesta on tarjolla kaksi eri mallia, kattavampi V ja riisuttu M.

Muutamilla ominaisuuksilla Vantage jopa erottuu edukseen muihin tämän hetken urheilukelloihin verrattuna. Akunkesto 1 sekunnin GPS-tilassa on peräti 40 tuntia, joka on enemmän kuin Fenix 5 Plussan 32 tuntia tai Suunto 9:n 25 tuntia. Lisäksi Vantage on ensimmäinen kello, joka antaa juoksutehon suoraan ranteesta, eikä ylimääräisiä laitteita tarvita. Aikaisemmin juoksutehon mittaus on toteutettu erillisen laitteen avulla. Nähtäväksi jää, kuinka luotettava tuo tehomittaus on.

Vantagen M-mallista on riisuttu ominaisuuksia pois, mutta silti siitä löytyy kaikki tarvittava triathlonistin käyttöön. Tärkeimpiä muutoksia V-malliin verrattuna ovat juoksutehon mittaamisen puuttuminen ja akunkesto 1 sekunnin GPS-tarkkuudella 30 tuntia. Kosketusnäyttö on vaihdettu tavalliseen, ja M-malli  painaa 45 grammaa, kun V-malli on 66 grammaa. Ottaen huomioon, ettei M-mallista puutu mitään tärkeimmistä harjoitteluun ja kilpailemiseen liittyvistä ominaisuuksista, 279 euron hinnallaan se on todella mielenkiintoinen vaihtoehto hintatietoiselle ostajalle. Tästä hintaluokasta löytyy kilpailijana myös 279 euroa maksava Suunnon Spartan Trainer, joka on riisuttu malli Spartan Sportista.

Suurimpia puutteita Vantagessa tällä hetkellä ovat puhelimesta tulevat ilmoitukset, Strava-yhteensopivuus, valmiiden reittien seuraaminen sekä akun säästö alhaisemmalla GPS-tarkkuudella. Näistä kaksi ensimmäistä on kuitenkin sanottu toteutettavan tulevaisuudessa ohjelmistopäivityksillä.

Polar Vantagea emme saaneet testattavaksi ennen tämän artikkelin kirjoittamista, joten käyttökokemuksia kellosta, käyttöliittymästä tai ominaisuuksista ei vielä ole.

Teksti: Sami Tuomi
Kuva: Polar

Juttu on julkaistu alunperin Triathlon-lehdessä 2/2018 osana juttua ”Uusimmat urheilukellot vertailussa”. Voit lukea koko jutun täältä.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.