Esittelyssä Garmin Fenix 5

Lue alkuperäinen artikkeli Triathlon-lehdessä.

Garmin toi markkinoille kesän alussa uudistetun version Fenix-sarjan kelloista, jotka on suunnattu ensisijaisesti monipuoliseen ulkoharrastamiseen, mutta ne sisältävät myös kaikki uusimmat urheiluominaisuudet. Kuitenkin puhtaista urheilukelloista Fenix-sarja eroaa paremmalla akunkestolla, suuremmalla koolla ja/tai painolla sekä tyylikkäällä ulkonäöllä.

Tärkeimmät uudet ominaisuudet

Näytön värien määrä kasvanut (16 -> 64) sekä tuki Emojien käyttöön.
Akunkesto noussut 24 tuntiin 1 s GPS:llä.
Strava Live Segments -tuki.
Uudistettu rannesykemittari.
FTP-ennustus pyöräilyssä.

Kellon mallit

Fenix 5:sta löytyy kolmea eri kokoa ja useampana eri mallina. Näin löytyy varmasti jokaiselle sopiva väri, koko ja ominaisuudet. Tarkat tiedot löydät kaikista malleista löytyvät helpoiten suoraan Garminin sivuilta.

Kolme kokoa: 5S, 5 ja 5X. Näissä kellotaulun koko kasvaa 42, 47 ja 51 mm. Kellon saa normaalilla tai Sapphire-lasilla.
Värivalikoima on rajoitettu ja kaikkia malleja ei saa joka värissä. Jos menee ensisijaisesti ulkonäkö ja väri edellä, valikoimasta löytyy valkoinen, hopea, tummanharmaa, musta, kullansävyinen ja ruusukultainen kello. Hihna toimii pikakiinnityksellä, joten siihen saa helposti vaihdettua itsellensä mieluisan värin.

Käyttökokemuksia

Garminin valikoiden käyttäminen on hyvin yksinkertaista ja intuitiivista. Urheilukellon helppo käytettävyys on ominaisuuksia, jota oppii arvostamaan, kun treenaa päivittäin. Harjoituksissa käytettävien mittareiden tulee antaa tukea harjoitteluun, mutta pahimmillaan käyttö voi tuoda lähinnä tuskaa. Kuitenkin Fenix 5:n kanssa tätä ongelmaa ei kertaakaan ole ollut.

Pienenä kauneusvirheenä käytettävyydessä on kuitenkin, ettei uinnissa saa helposti vaihdettua altaan pituutta vaan se pitää käydä erikseen asettamassa asetuksista. Tämän periaatteessa pystyy kiertämään tekemällä omat uintimoodit 25 m ja 50 m altaille.

Testissä ollut 5S-malli on ihanan pieni ja se on selvästi edustavan näköinen myös arkikäyttöön. Pieni koko tuo mukanaan hieman pienemmän akunkeston, mutta normaalissa käytössä tällä ei ole juurikaan merkitystä, ellei erityisesti halua mahdollisimman harvoin ladata kelloa. Pienestä koosta ei ole ollut urheillessa haittaa ja näyttö on helposti luettavissa.

Kaikkiaan Fenix 5 on tällä hetkellä yksi parhaimmista ellei paras kello triathlonistille. Siitä löytyy kaikki viimeisimmät ominaisuudet, toimivuus on luotettavaa ja merkittäviä puutteita ei testeissä löytynyt.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.