Uintipoiju turvana avovedessä

Teksti: Sami Tuomi. Juttu on julkaistu alun perin Triathlon-lehdessä 1/2017.

Uintipoijut ovat vakiinnuttaneet paikkansa triathlonistien ja avovesiuimareiden keskuudessa muutaman vuoden sisällä, eikä syyttä. Avovesiuinnissa on paljon käytännön haasteita, joihin poiju tarjoaa helpon ratkaisun edullisesti.

Näkyvyys

Kirkas poiju näkyy vedestä huomattavasti selvemmin kuin pelkkä uimari märkäpuvussa ja uimalakissa. Näin veneet, melojat ja muut vesillä liikkujat näkevät uimarin jo hyvissä ajoin ja voidaan välttyä mahdollisilta vaaratilanteilta. Myös uidessa ryhmässä saattaa olla vaikea nähdä missä muut uimarit menevät, mutta poijulla varustetun uimarin havaitseminen on huomattavasti helpompaa.

Turvallisuus

Poijut pystyvät kelluttamaan vedessä suurtakin painoa, joten sitä pystyy käyttämään omana turvana, jos vedessä tapahtuu jotain odottamatonta. Jalkakrampit ja hengitysongelmat ovat yleisiä aloittelevilla triathlonisteilla. Märkäpuku itsessään kelluttaa, mutta poiju antaa ylimääräistä turvaa.

Tavarasäilytys

Poijun sisälle saa vesitiiviiseen säilöön arvotavarat tai mitä tahansa haluaa uinnilla pitää mukanaan. Näin ei tarvitse jättää rannalle lompakkoa, kännykkää tai auton avaimia. Tämä on ollut erityisesti ongelma niille, jotka käyvät yksin uimassa ja joilla ei ole mahdollisuutta vaihdella vahtivuoroa rannalla. Poijuja löytyy useassa koossa ja säilytystila vaihtelee koon mukaan.

GPS-seuranta

Jos haluat tarkasti nähdä uintireittisi, voit laittaa urheilukellosi tai muun GPS-laitteen poijuun jäljittämään uintiasi. Urheilukello ranteessa on todella epäluotettava tähän käyttöön, koska GPS-signaali katkeaa aina käden mennessä veteen eikä se ehdi saada kunnon yhteyttä sinä aikana, kun käsi on ilmassa.

Helppokäyttöisyys

Jos poiju vaikeuttaisi uintia, käyttäisi sitä vain harva. Todellisuudessa poijua ei juurikaan huomaa ja pystyt keskittymään uintiin täysin. Poijun täyttäminen puhallusilmalla vie vain kymmeniä sekunteja ja se kiinnittyy vyötärölle yhdellä klipsillä. Tyhjennettynä poijun saa varastoitua pieneen tilaan, joten sitä on helppo kuljettaa mukana.

http://www.saferswimmer.eu

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.