GoExpo 2017 – Mielenkiintoisimmat poiminnat

Lue alkuperäinen artikkeli Triathlon-lehdessä.

GoExpo 2017 – Mielenkiintoisimmat poiminnat

GoExpo on Suomen suurin urheilumessu ja se keräsi tänä vuonna noin 40 000 kävijää. Yhden messun alaisuudesta löytyy seitsemän eri osa-aluetta: Fillari, Kunto, Outdoor, Golf, Ball Sports, Helsinki Horse Fair ja Kuva & Kamera. Nähtävää siis riittää moneen makuun. Keräsimme yhteen niistä triathlonistille mielenkiintoisimmat.

Pyöräily
Paikalla on joka vuosi kaikki Suomen merkittävimmät pyörämerkit ja liikkeet. Valikoimaa ja ihmeteltävää riittää laidasta laitaan, joten GoExpo on loistava mahdollisuus tutustua monipuolisesti eri pyörävaihtoehtoihin. Vaikka maantie- ja käyttöpyöriä löytyi huimasti, triathlonpyörien osalta tarjonta oli suppeampi.
FELT oli selvästi vahvimmin edustettuna, kun heiltä löytyi useampiakin aerotykkejä osastoltaan. IA-sarjan pelit keräsivätkin mielenkiintoa kävijöiden joukossa. Canyonin osastolla pääsi puolestaan ihastelemaan Speedmaxia, jota myös tämän hetken tunnetuin miestriathlonisti, Jan Frodeno, käyttää.

Muilla osastoilla valitettavasti triathlonpyöriä ei näkynyt. Vaikka paikalla oli Bianchia, Cubea, Lapierrea, Giantia yms., esillä oli pelkästään maantie- ja cyclocross-malleja.

Juoksu
Kenkäpuolelle näyttävimmin esillä oli On Running, jolla oli iso osasto suoraan sisääntulon luona. Viikonlopun aikana kiertäessä näytti siellä olevan jatkuvasti kuhina päällä. Lisäksi 4Runnersin osastolla oli esillä sekä Hoka One Onen ja New Balancen kenkiä. Yllättävän vähän kokonaisuudessaan oli eri kenkä-brandeja esillä.

Uinti
Tänä vuonna märkäpukuja oli mukana vain yhdeltä merkiltä. Sailfish joutui yksin kantamaan kunniaa palvelemassa triathlonisteja uuden puvun tarpeessa. Tämä tosin varmasti heille sopi ja kauppa näytti käyvän. Muiden merkkien uintivarustuksia löytyi jonkun verran ja ainakin Velo&Oxygenin osastolla oli TYR:n uima-asuja.

Muut tuotteet
Triathlonistien suosimat kompressiotuotteet olivat hyvin esillä Compressportin osaston voimin. Pyöräily- ja triathlonasujen teknologian kärkinimenä Bioracer oli mukana esittelemässä tuotteitaan. Urheilukellojen puolelta mukana olivat Garmin, Polar ja TomTom. Suunnon tuotteita ei Kunto- tai Fillariosatoilla nähty, mutta tuotteita mahdollisesti oli esillä heidän emoyhtiön, Amer Sportsin, golf-osastolla.

Tapahtumat
Tänä vuonna kolme triathlontapahtumajärjestäjää oli mukana messuilla, kun Triathlon Factorylla, Finntriathlonilla ja TriForFunilla oli oma edustuksensa. Näistä tosin Finntriathlon oli paikalla vain osan aikaa viikonlopusta. Kuitenkin nämä kolme tahoa antavat jo laajan kattauksen vaihtoehtoja kesälle, kun he järjestävät yhteenlaskettuna 12 kilpailua sekä lisäksi Triathlonmessut huhtikuun lopussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.