Bioracer – Aerodynamiikan edelläkävijä

Lue alkuperäinen artikkeli Triathlon-lehdessä.

Kisa-asun suunnittelu ja materiaalivalinnat voivat säästää 40 kilometrin aika-ajossa jopa 60 sekuntia. Kun matkaa kasvatetaan 180 kilometriin, on aikasäästö moninkertainen. Tämä on johtanut siihen, että triathlonisteille on kehitetty kilpailuasut, joissa on aerodynaamiset hihat.

Bioracerin ajavana voimana on tuottaa entistä parempia ja aerodynaamisempia asuja. Bioracer työskenteli useiden pyöräilyorganisaatioden, kuten liittojen ja seurojen, kanssa varmistaakseen, että heidän Speedmaster-pukunsa on nopeampi kuin muut vastaavat puvut markkinoilla. Säilyttääkseen Speedmasterin tuoman aseman pyöräilyasujen huippuvalmistajana, Bioracer alkoi kehittämään uutta ja entistä nopeampaa pukua – Speedmaster 2.0.

Speedmaster 2.0 -puvun hartioiden seutu on suunniteltu uudestaan vähentäen saumojen määrää, jolloin ilmavirtausten kulku parantuu materiaalin pinnalla. Asuun on lisätty erikoiskaulus, joka sulkee kaula-aukon täysin vähentäen sen tuomaa ilmanvastuksen määrää.

Speedmaster 2.0:ssa on käytetty kangasmateriaalia, joka on suunniteltu alhaisille nopeuksille eli 30-45 km/h. Tämä on eduksi erityisesti naisurheilijoille aina maailman huippuja myöten, vaikkakin sama materiaali on käytössä myös usealla miespuolisella ammattipyöräilijällä. Bioracerin Speedmasterin yksi uniikeista ominaisuuksista on materiaalivalintojen optimoiminen ajonopeuden mukaan.

Bioracerin asujen haaroissa on aikaisemmin käytetty Smooth Uni –pehmustetta, joka on kerännyt ohkaisuudestaan ja tukevuudestaan kehuja pyöräilypiireissä. Tällä kertaa he halusivat kehittää entistä paremman version, joka sai nimekseen Vapor. Siinä on käytetty hyväksi solutekniikkaa, joka antaa pyöräilijälle paremman tuen lisäämättä pehmustuksen paksuutta. Pehmuste on suunniteltu niin, ettei se ime nestettä itseensä pysyen näin kevyenä ja miellyttävänä koko suorituksen ajan.

Urheiluvaatevalmistajien täytyy varmistaa tuotteidensa ominaisuudet sekä tuulitunnelissa että ratatesteissä. Bioracerin tuotteet testattiin alkujaan Saksassa, Dresdenin yliopiston tuulitunnelissa. Bioracer lähti mukaan kehittämään uutta tuulitunnelia, joka on suunniteltu erityisesti pyöräilyä varten ja se avattiin tänä vuonna. Tuulitunnelin avulla pystytään määrittämään tarkasti, kuinka suuren ilmanvastuksen materiaalit aiheuttavat eri nopeuksissa ja erilaisissa ajoasennoissa.

Info
Perustettu: 1986
Kotipaikka: Belgia
Maahantuoja Suomessa: Rush
Arvoina: Intohimo, innovatiivisuus, luottamus

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.